Ezentúl teljesáron kell majd utaznunk?
  • Kmarha
    #29
    nem teljesen politika.. elégé érinti a diákok hétköznapi életét, szerintem elfér ez az általános eszemcserébe, amig nem politikai flood forum az egész.

    Más. Elvileg fejlett ország vagyunk. Nem tudom pontosan mi a neve, de létezik egy fogalom, ami a fejlett országokra igaz. Azt foglalja magában, hogy az állam olyan dolgokra is pénzt add, amiből bevétele nem lesz, legalábbis nem azonnal, nem nyiltan. Azt hiszem az ország fejlödésébe beletartozik, hogy a diák el tudjon menni tanulmányi kirándulásra. Most akinek nem tellik az utazásra 8 ezer forintja, az nem fog menni.

    Elég nagy hangsúllyal voltak az ilyesmik az életemre, és arra, hogy milyen pályát válasszak magamnak. Valószínüleg az évenként, Pesten megrendezett felsőoktatási bemutató sem felesleges dolog. Oda is fel kell utazni. Ha valaki az állami támogatott felsőoktatás mellett elvégez egy másik városban egy levelezőt, annak két diplomája lesz, talán többet is fog keresni és tenni az országét, mint egyébbként. Csökken a levelezősök száma is. A diákkedvezmény nem csak azért volt, hgoy a diák szórakozni utazon ide vagy oda. Persze főleg erre használtuk, de akkor is, ennyi nem jár? Maradjon az ember egész életében egy vagy két városban, tanuljon amig meg nem örül, azt dolgozzon amig bele nem gebed?! Mertem remélni hogy ennél kicsit fejlettebb ez a régió, de úgylátszik tévedtem.

    Így sem olcsó az utazás.. persze olcsóbb mint külföldön, no igen. De a fizetés sem annyi mint odakint.

    Jönnek majd ide emberek azzal, hogy a diákkedvezményünket mások adójából finanszírozták, olyanok is, akiknek soha nem volt ilyen kedvezményük. De istenem, akkor most az az adórész hova fog szállni? Fellendül az ország fejlödése? Nem hiszem. A másik, mikor dolgos ember leszek, az én adom egy része is elmegy ezen kedvezményekre. Késöbb visszafizetem én is, még ha nem is azoknak személyesen akik most állták, de talán a fiaiknak, unokáiknak.

    Persze, a diák az ne utazzon. De a nyugdijas az simán. Nem akarom én az ő kedvezményüket eltörölni, nem én, de az enyémét miért kell? Elég sokat jártam más városokba előadásra. Sokszor mentem gyárlátógatásba. Most inkább költöm kajára a pénzem.

    :D de persze, ne legyek felháborodva, igy is mennyit kapok az államtól :D Majd egyszer részletezem, hogy azért mennyit kell nekem és családomnak güriznie hogy én oda járjak ahova. De csak vegyenek el minden kedvezményt tőlem. Ez nem az egyetlen, csak egy a sok közül. Kicsit már elég lesz belőle (most találták ki a büntetéseket.. 2000 forint. Olyanért is amiért eddig nem járt, olyanért is, amiért eddig csak 500 forintot kellett leperkálni). De most hogy kevésbé elit helyre járok, legalább kollégiumom van, nem kell az albérlet díját kiizzadnom.