Katonai sisakot akarok venni
  • Random_
    #33
    Nekem van több sisakom is:
    Német, Magyar, Orosz és Amcsi. Mind 2. világháborús.
    Mi faterral piacokon vásároltuk össze. Itt alföldön megvan, hogy melyik vasárnap hol van kirakodóvásár és mindig járjuk körbe a falukat. Az utóbbi fél évben már nagyon kevés az igazi érték elötte csak a pénzünk szabott határt. Utoljára mikor venni akartunk egy 1. vh-s francia sisakot 10ezerért adták. ez legalább egy éve volt szóval azóta csak drágább lehet.
    A boldokban nem érdemes venni ilyen régiséget mert méregdrága legalább 4-szerese az ára. A kirakodóvásárokon is vigyázni kell mert ott is van olyan aki boltos főleg az árakból és az áróból derül ki.

    Nagyon jó szem kell a régiségek kiszűréséhez mert ilyen piacon a rozsdás szöget is árulják. Mi mindig alaposan végignézzük a portékákat van olyan, hogy örökös viszi ki a nagyszülő holmiját és fellelhető egy-két régiség amit "olcsón" adnak mert nem tudják a valódi értékét. A leggyakoribb régiség a lőszehüvely amiből egy mázsa van otthon, de van tőr is meg sisak.
    Ki kell tapasztalni melyik vásár a tuti hely.
    Mi nem veszünk military boltban cuccot mert fölösleges.

    Az utolsó tőrhüvelyt néhány hónapja találtuk szeméttelepen amikor vittünk ki szemetet és az őr megmutatta értékeit amiket kiguberált. Ingyen ide is adta a hüvelyt amigez megvolt az öv is csak a tőr hiányzott.