• dez
    #20
    "Mivel nagyjából minden létező és nemlétező anyagról kimutatták már, hogy rákkeltő, elég nehéz lenne megelőzni."

    Tudod, egyátalán nem mindegy a rákkeltő hatás mértéke. Kis mértékű hatást még szépen ki tud védeni a szervezet. Mindennapi feladatai közé tartozik.

    "Persze elvileg lehetséges még a tényleges daganat kialakulása előtt beavatkozni, de ez messze meghaladja a jelenlegi technikai szintünket."

    Ehh, az nem haladja meg a technikai szintünket, hogy ne tegyük tönkre annyira a szervezetünket, hogy már az ésszerű mértékű negatív hatásokat se tudja kivédeni. És persze az sem, hogy ne tegyük ki magunkat esztelen mértékben káros hatásoknak.

    "Normális esetben igen. De a rák éppen hogy a nem normális eset."

    Nap mint nap "őrül meg" x sejt bennünk, de az immunrendszer elbánik velük. (Alapesetben elpusztítja, de más lehetőségek is vannak.) Ahhoz általában már eleve valami bajnak kell lennie, hogy ez ne legyen többé sikeres. (Túl erős a rákkeltő hatás, nem működik rendesen az immunrendszer és/vagy a szervezet, stb. Úgy tudom relatíve igen ritka, hogy egy valóban teljesen egészséges szervezetben csak úgy egyik napról a másikra kialakuljon egy gyors lefolyású, halállal végződő rosszindulatú rákosodás.)

    "Növekedést mondtam, az nem ugyanaz."

    Nem minden rák "növekedés".

    "Ha jól rémlik, a szer a hajszálerek keletkezését gátolja, így a daganat nem jut se oxigénhez, se tápanyaghoz.
    Az egészséges szövetben pedig szerintem nem jellemző a új hajszálerek kialakulása."

    Ha ez ilyen egyszerű lenne, meglenne a "rák ellenszere". De nem ez a helyzet. Pedig létezik még jópár hasonló, csak egyéb módon ható anyag. De ezek mind már az eső után köpönyeg esete.

    BTW, mondd csak, mire jó az neked, hogy - amint a másik topikban is leírtad - lényegében csak eljátszod, mintha mindenhez annyira értenél, közben erről szó sincs (igencsak felületesek az ismereteid, amit real-time guglizással próbálsz kompenzálni, stb.)? Igazából ez nem más, mint félrevezetés. És akkor még csökönyösen ragaszkodsz is a hiányos információkból levont leegyszerűsítő következtetésekhez, amiket ráadásul megdönthetetlen tudományos tényként közölsz. Kezd fárasztó lenni.