Kérdés a Windows XP Professional Távoli asztali kapcsolat nevű szolgáltatásával kapcsolatban
 • keeper2
  #27
  Meg kell mondanom, én csak a Remote Administrator-t és a távoli asztalt használtam eddig. Az RA-ban az a gond, hogy jobban lefoglalja a gépet, mint a távoli asztal (továbbiakban legyen TA)(mármint, ahonnan fellépsz a másik gépre, ott sokkal valószinűbb, hogy lassú, szaggató lesz a munka, mert nagyobb sávszélesség kell neki)(legalábbis saját tapasztalat szerint, lehet, hogy csak rosszul állítottam be valamit). Emellett, ez egy shareware progi, tehát, egy idő után fizethetsz a használatáért, míg a TA a windowsban be van építve (legalábbis xp prof.nál)
  A TA kezelése ellen viszont az szól, hogy amíg belépsz a másik gépre, azon a gépen nem látszik semmi, csak a bejelentkező képernyő. Bár, ha csak magadnak akarsz megnézni valamit, akkor nem gond, de én így akartam megmutatni a haveromnak, hogyan csináljon meg bizonyos dolgokat, és így bizony nem ment a dolog...
  Az igaz, hogy én még csak úgy próbáltam ezt, ha a fogadó oldalnál volt a rooter, de azért röviden leírom, mit kellett csinálni.
  Szóval, a rooterben elösször is a 3389-es portot kellene forwardolni a gép felé, mivel ezen keresztül kommunikál a TA.
  Ahova be akarsz jelentkezni, ott a távoli asztalt engedélyezd (vezérlőpult/rendszer/távoli használat). Ha van tűzfal, a 3389-es porton a bejövő kapcsolatokat engedélyezd.
  Ezeken kívül tudnod kell a gép aktuális ipjét (ahova be akarsz lépni). Ennek leegyszerűsítésére én a haveromnál felraktam a no-ip duc progit, és a no-ip.com -on regisztráltam neki egy aldomaint, a programot pedig beállítottam, hogy ezzel az aldomain-el szinkronizáljon (persze, erre sok más lap is létezik, nem csak a no-ip.com). Így elég csak annyit tudnom, hogy az ő gépe a xy.syntax.net (több domain is létezik a no-ip-n, ami közül választhatsz szimpatikusat. Természetesen az xy csak a példa miatt van, eme xy, az, amely aldomain-t választottad). A munkahelyeden esetlegesen lévő tűzfalon szintén engedélyezni kell a 3389-es portot, kifelé). Ezek után már csak elindítod a távoli asztalt, és bepötyögöd az ip címet, vagy a regisztrált domain nevet, illetve kitöltöd a felhasználó nevet és jelszót, (ha ez utóbbi kettőt kihagyod, majd ő megkérdezi) ami a távoli gépen érvényes felhasználó, és megvan a kellő jogosultsága a gépen.