• Blasta
    Na hi!

Mint azt páran tudjátok, egy hete Horvátországban töltöttem három napot, többek között a Plitvicei Nemzeti Tavaknál is. Nagyon be voltam indulva, mert régóta készültem ebbe a parkba fotózni.
    Két napot töltöttünk el Novi Vinodolski nevű tengerparti városkában, majd egy kiruccanás alkalmával meglátogattuk a nemzeti parkot.
    Sajnos egy-két előre nem várt dolog közrejátszott abban, hogy nem sikerült úgy és olyan minőségben megörökítenem ezt a fantasztikus helyet, ahogyan terveztem.

Először is, egy –95%-ban öregekből álló- csoporttal utaztunk. Emiatt mindössze három órám volt a tavak fotózására, mivel az öregek nem bírtak volna komolyabb túrát és a busz indult vissza a szállásra (ami 100km-re volt), leszakadni nem lehetett. Három óra alatt egy ilyen területet bejárni majdnem lehetetlen. Képzeljetek el egy fotós csávót, aki ez idő alatt rohanva járta be a tavakat, ezerrel lepakolta a felszerelését, exponált, majd villámgyorsan összepakolva, a turistákat -„elnézést, bocs, sorry”- kerülgetve rohant tovább a következő helyszínre… Mókás lehettem. J

Másodszor leszakadni sem volt alkalmam tőlük, mert akkor még kevesebbet tudtam volna fotózni mint így sikerült.

Harmadszor a parkon keresztül vezető stég-ösvények nagy része a vízen van kiépítve, így állványról hosszúexpózni csak úgy sikerülhet ha lemaradsz a csoporttól. Igen ám, de nem csak mi voltunk ott, szemből is folyamatosan érkeztek az emberek, így alig volt lehetőségem állványról fotózni, mivel a turisták lépéseitől remegett az egész stég-ösvény.

Negyedszer, hogy minden összejöjjön, Plitvicei látogatás előestéjén megadta magát a Hama állványom, letört a feje, nem bírta tovább a 20D-t. Ergo egy makroállvánnyal illetve KÉZBŐL voltam kénytelen a tavakat fotografálni.

Ötödször pedig, délután 4-kor kezdtük a túrát, a park 7-kor zár, így a nap már rengeteg helyen nem érvényesült illetve pont szemből sütött…
    Ez van, ilyen az élet, majd legközelebb máshogy csinálom.

A képeket ISO100-on, legszűkebb rekesszel, kb. 1/4 másodperces időkkel készítettem a 28-135 IS USM obival. (de akad pár E-330-as kép is)

Szóval a fotókat ezzel a szemmel nézzétek, és a beteg PC miatt a lényeget – jópár frankó panorámafotót- még nem tudtam megcsinálni, türelem, majd erre is sor kerül hamarosan.

Enjoy!

Horvátország