Nah ha "építő jellegű kritikát" szeretnél akkor megpróbálok segíteni.
Nem tartom magam jó fotósnak sőt...., de azért látok 1-2 dolgot.
Szóval megnéztem a képeidet és a legszembetűnőbb dolog, hogy se eleje se vége.Ezt úgy értem, hogy egy jól megkomponált fotón nincsenek a széléről belógó zavaró elemek.Ezt nem muszáj fotózás közben kiszűrni, mert lehet, hogy ezáltal más is kiesik a képből, vagy eleve lehetőséged sincs rá, de akkor ezt útólag a számítógépen kell korrigálni.Ezalatt persze ne azt értsd, hogy leretusálod a képről, hanem azt, hogy megvágod a képet.
A másik dolog ami érdekes lehet, hogy nem csak annyit csinálsz mikor fotózni akarsz, hogy megállsz és fotózol, hanem leguggolsz, vagy felállsz valamire, jobbra mész, balra mész, portré llásban is megnézed, stb...Azaz megnézed, hogy miként is lesz a legérdekesebb a kép.
Ha tájat fotózol a horizontal is érdemes játszani.Sokat tud dobni a képen ha a kép legalján van a horizont és szinte csak a felhők látszódnak, vagy pont fordítva és az égből alig látszik valami.
Nem tudom, hogy mennyire vagy otthon a képszerkesztésben, de sok helyen érdemes egy kicsit utókorrigálni (ez nem jelent radikális változtatást a képen).pl levels állítás szinte az összes képedre ráférne.
Érdemes még sok fotót nézegetni, mert azokból nagyon sokat lehet fejlődni.Persze ne a legprofibb fotósoktól nézz, mert ott csak a szádat tátod, hanem az itteni jobb fotókat és hasonlókat, mert azokat akár össze is lehet hasonlítani a tieiddel és meglátod mik a különbségek.
Nah jó ennyi! :) Remélem mit segítettem.