G_ArchAngel#10336
nem, nem így gondoltam, de egy olyan oldalon, ami a lyukkamerával foglalkozik, ott azt emelte volna ki, hogy "nagyon szerette ifjúkorában a kísérletezgetést", egy analóg oldalon pedig a műhelymunka izgalmait, a vegyszerben való pancsikálás gyönyöreit taglalta volna - ettől függetlenül biztos említette volna a digitális munkáit is, csak a hangsúly tolódik a célközönség ízlésvilága felé...
A FotóArt-os Imre Tamés és neje minden cikkéből süt a Canon-reklám: ezt akarja látni a szponzor, a természetfotós célközönség. Ellenben a Fotóművészet dugig van nyílt vagy rejtett Nikon reklámmal - szerinted a digiretus.hu-n ki kiváncsi az Ilford fixálók termékskálájára? Holott Vancsó úr a megfelelő közönségnek erről is tudna nyilatkozni:)
Tehát nem hazudik - nem lenne ilyet bátorságom sem állítani - hanem ügyesen igazítja a mondanivalóját a közönség igényeihez.
A mondanivalód másik részéhez, és Gabo korábbi okfejtéséhez:
Amit tegnap csináltam a kirakatfotóval, az már a valóság torzítása volt, manipulálás, ha úgy tetszik csalás - ellenben a "közönség" igénye a korrekció volt, amit megtettem - tehát én sem vagyok jobb, mint akik ellen felemelem a hangom.