Ki milyen keverõk használ,tapasztalatok...
-
Sziasztok. én is használtam már nagyon sok keverőt. jelenleg pioneer-em van, de nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy indokolt az, amiért kis hazánkban a basys ennyiért árulja. első keverőm numark volt. két csatornás. mindent tudott, amire szükség lehet, de egy reloop-hoz képest valóban élesebben, durvábban szólt. a reloop minősége azonban tényleg elgondolkodtató, mindamellett, hogy számos budapesti klubban használják a legnagyobb változatát, a minősége nem időt álló. de kérdem én, ha csúszó, kopó alkatrészekről beszélünk, mit is várunk? életünk végéig nem használhatjuk egyik márka termékét sem felújítás nélkül.. négy csatornát szerintem egy komolyabb pult igényel, optimális esetben két cd lejátszó mellett ott díszeleg két lemezjátszó is. átkapcsolgatni pedig kényelmetlen. én végül azért döntöttem a pioneer mellett, mert márka-hű lettem. de a technics keverői is a legmagasabb szintet képviselik. a cd lejátszóknál nyert a pioneer. ott valóban hihetetlen újításokat tettek az évtizedek alatt. még egy szó az effektekről.. sterbinszky-t anno mindenki szidta, hogy az átkeverésekbe mennyi effektet rakott. de gondoljunk csak bele, ha már effektezni van ideje egy átfedés alatt, akkor az nem azt jelenti, hogy az ütemek rendben vannak. ez ma számos nagy dj-nek is komoly probléma. elgondolkodtató..