• mohus
    hát...őszintén szólva, aki nem veszi a fáradságot egy igen faszányos gémpad beszerzésére, azt nem nagyon van lelki erőm sajnálni...lásd MGS 2 irányítása billentyűzetről...

ha elkezdek számolgatni....

van a bal analóg kar a játékosok mozgatására (irányok)
    +négy gomb
    +négy fülecske

az már az analóg végtelen irányait figyelmen kívül hagyva 12 gomb

ezt a PS2 joyról egy pillanat alatt véghez lehet vinni...mivel a játékosok irányítására egyetlen egy ujjadat használod fel,(míg billentyűzettel egy egész kezet...)

négy ujjal a fülekre koncentrálsz a másik hüvelyujjaddal meg a lövésekre...a cselek vegyesen vannak füleken és a jobb analóg karon...a taktikai utasítások fül+a négy gombbal lehet gyorsan előhozni

ezt én billentyűzetről képtelen lennék végrehajtani, figyelembe véve ,hogy NINCS autómata kapuracélzás és lőni egy gomb időben való megnyomásával és elengedésével + a bal analóg karral célozva kell végrehajtani...ami, joyrol is igen kevés százalékban találja el egyáltalán a kaput is a 16-oson kívülről

pluszban amúgy a jobb analóg kart , a konami igénybe vette lekoppintva ezzel a FIFA - szerintem zseniális - Freestyle módját...annyire egyszerű és gyorsan kivitelezhető lett a cselezés, egy körbe mozdulattal máris ZIZU forgós csele jön elő (most már a PES3-ban is)....

ma meccseztem öcsémmel, aki nagyon ritkán játszott ezzel és én aki elvileg tapasztaltabb vagyok a háromból egyszer simán kikaptam...ez csak azt jelenti, hogy nagyon könnyen bele lehet jönni és sosincs holtbiztos nyerő taktika....

a gép nagyon kemény lett idén...a 80. percben pl rendre vagy beáll védekezni ha nyerésre áll vagy támad mint a vakegér döntetlen és vereség esetén...

olyan is volt hogy a vége fele elkezdett támadni, de látta hogy én meg védekezésre állok be, egyből counter attackokra koncentrált...félelmetes

ami néha zavaró eddigi tapasztalat, hogy néha idióta helyre passzol az éppen irányított játékos(két kb egy irányban lévő játékos közül naná hogy a távolabbinak) persze ez egy rakás bénázásnak köszönhető, de akkor is:) igazán lehetne gondolatolvasó, hogy mit akarok csinálni a pályán és akkor nem lenne gond