Menyik jobb 3DsMax5.1-hez??? P4 800 Mhz Hypertrading, vagy 2 processzoros AMD (pl. barton)
  • mir
    #52
    éppen az egész a válasz a #49re. megindokoltam, hgy miért kötött az intel keresztlicec megállapodást az AMDvel, ez volt a kérdés, nem?

    1:
    az intel az IA64-et 2005től szerette volna a felsőkategóriás otthoni gépekben használni.

    2: nem volt kész, de bejeleentették, hogy azon dolgoznak, és hogy a következő CPUjuk az X86-64re fog épülni.

    3: volt pár 1.2es is amit visszahívtak.
    és ez a két visszahívás nagyon rosszat tett a hírnevének.

    4: az, hogy socketesek lettek azt jelenti, hogy abbahagyták a slotos tokozást, és visszatértek a socket fogllathoz, és az, hogy bejött az athlonokhoz is a 2processzoros működés csak azért volt ijesztő, mert a duál működés a komolyabb munkaállomásokhoz és szerverekhez való belépés alapja. ez nem azt jelenti, hogy az intel féle, hogy holnap mindanki elkezd dual athlon-t gyártani szervernek, de mindenesetre jelezte, hogy az AMD azirányba is kacsintgat.

    5: te figyelsz arra amit írok? a szaksajtó akkor eléggé AMDpárti volt, az E3on az AMDt választották az év CPUjának, és az intelnek meg már az is elég vol, hogy az AMd tud gyors X86 CPUt gyártani, már ez keresztbetett nekik, és nem tudták "kiéheztetni" a piacot. ha za AMD gyárt nagyteljesítményűt, hiába nincs olyan jó neve, ha ők leállak, és mondogatják, hogy 2 év múlva jön az otthoni IA64 akkor mivel van gyors X86 proci mindenki szarni fog bele, hogy nekik lesz otthoni Ia64es, ha az AMDnek meg van otthoni X86os. az intel eredeti tervei szerint a P4 3 Ghz körül leállt volna, és ekkor két év szünet után 2005 közepén jönne az otthoni IA64es proci, aminek nem jut most eszembe a neve, és mivel már 2 éve nem nagyon van gyorsabb proci a piacon(mert az AMD a tervek szerint már halott) akkor amikor kijön az övék szarni fg bele mindenki, hogy új rendszer, mégis portolnak mindent, mert kell a nagyobb teljesítmény.
    a P5 tervezését a P4es csapat akkor kezdte el, amikor befejezték a P4et, mert baromira nem hitték, hogy az amd feltámad.

    6:1997ben kezdték tervezni, és 2001 elején kelett volna megjelennie

    7: akkor megpróbálom mégegyszer felvázolni, légszíves segíts nekem annyival, hogy legalább elolvasod, és értelmezed, amit írok.
    Ha az intelnek nincs gyors X86 procija, mint ahogy az AMDnek van, akkor az AMD viszik majd mint a cukrot.
    és akkor megjön hozzá a 64bites támogatás is.
    az intel IA64es procijait senki sem viszi, mert van gyors X86os, de ha az intel mégiscsak kijön X86os procival(legkorábban 2006ban, vagy 7ben) akkorra már mindenki X86-64re írt programokat ír, senki sem támogatja az X86ot, azaz az intel ki van golyózva. ezért kellett nekik X86-64 licenc. most, hogy csinálják a P5öt elképzelhető, hogy nem lesz rá szükségük,de ha a piac elkezdi nyomni az X86-64es programokat, és tényleg eterjed ez a technológia, akkor még így is szükségük lesz rá(annak ellenére, hogy van teljesítményben versenyképes kompatibilis CPUjuk)
    hogyha megpróbálnál legalább odafigyelni arra amit írtam akkor lehetne vitatkozni is ÉRTELMESEN.
    de úgy látszik, erre az SGn még mindíg nincs remény.
    viszlát.