Menyik jobb 3DsMax5.1-hez??? P4 800 Mhz Hypertrading, vagy 2 processzoros AMD (pl. barton)
  • Borg
    #51
    EZ mind szép és jó, meg tele van hibákkal, csak épp nem válasz 49-re...

    1. AZ IA64 sosem volt desktop terv, mindig is szerver prociként működött, ezáltal soha nem is célozta vele az intel a desktop piacot, mint ahogy még ma sem teszi, nemhogy akkor, amikor még 32bites desktop oprencer (windows) is éppen csak kijött normális, nemhogy 64es.

    2. Hol volt még a 64bites X86 kiegészités a slotA athlonok idejében? te valamit nagyon be próbálsz kombinálni ide

    3. Az intelnek egy komoly visszahivása volt abban az időben, és az csak az 1.13-as copper p3 volt, AKKOR, amikor már a tualatin, és a P4 is kopogtatott az ajtón, magyarul a kutyát nem érdekelte.

    4. Mi az hogy az AMDnek kétprocesszorosak meg socketesek lettek a rendszerei? Megsúgom neked, hogy az intelhez már jóval előbb volt dual alaplap, celeronhoz, p3-hoz is, ráadásul a socket370-es copper p3 is _jóval_ előbb volt, mint hogy egyátalán az AMD megjelent volna az első socket A thunderbirdjével.

    5. Milyen rózsás jövö volt az AMD előtt? Vicces dolgokat tudsz te irni:) Pont akkor, amikor a piaci elismerése gyakorlatilag nulla volt, ráadásul a felhasználók döntő többsége (nemhogy a cégek) sem bizott az AMD technológiáiban, még éppen ki sem gyógyulva a K6-3 és deriváltjai problémáiból?
    Magyarán az AMDnek nemhogy nem ment jól, éppen hogy csak próbált talpra állni, és az intel az utolsó, akinek bármi félsze is volt/van ezzel kapcsolatban. Az intel mögött nem csak a desktop/szerver proc piac van, jóval nagyobb ipari szegmensben van jelent, semmint egy ilyen AMD féle ráijesszen egyátalán. Phőj. Hagyámá. Nonszensz.

    6. Mi az hogy a hammer nem késik, hanem 2 éve megjelenik? LOL, ez a hét vicce:D Tudod te mi volt 2 éve? Még a P4 is éppen, nemhogy hammer.. Amig a K7 architektúrában bőven volt még power, mert fejleszthetőség, és ráadásul a kutyának nem volt igénye (mint ahogy ma se) a desktop piacon a 64bitre, mi a francnak jelent volna meg? Ha elkezdték tervezni már akkor, már sokat mondtam.

    7. Pont ott a pont, hiába lenne 64bit technológiája az AMDnek, senkinek nem kell, mint ahogy az itanium sem. Ez nem egy indok az intel részéről a keresztlicenszhez. Az SSE/2 támogatás egy x86 prociban sokkal nagyobb stratégiai előny, egy olyan piacon, ahol lényegében x86 procik vannak CSAK. És főleg a desktop piacra igaz ez. És az intel lett volna a legnagyobb birka, ha kiadja, HA AZ ÖVÉ LETT VOLNA. De mivel nem az övé volt, nem tehetett semmit.

    Érdekes fejtegetés ez amit itt leirtál, de kb nulla köze van a történtekhez:)
    Olyan mintha azt mondanánk:
    "Riskának izgalmas napja volt a fejőgépen, ezért az intel keresztlicensszel odaadta az egyik stratégiai előnyét az AMDnek." ad1 valósághoz semmi köze, ad2 szezon-fazon eset, ad3 alapból is logika mentes:)