Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
  • flappyearz
    #815
    Wikipédia szerkesztőként az ember megszokja, hogy ellenőrizze a forrásokat. A "bőr eltömítését" többen vizsgálták, és amennyire látom marginális negatív hatást dokumentáltak (Agency for Toxic Substances and Disease Registry (2008). Addendum to the Toxicological Profile for Propylene Glycol. pp. 7.), ráadásul ez 100%-os PG tartalmú tapaszoknál. A kutatások szerint nem hogy erősen nem irritálja a bőrt, de leginkább a gyakorlatban semennyire (http: / /www.dow.com/productsafety/finder/prog.htm DOW: PG product safety sheet, ez amúgy az egyik "hivatalos" [legtöbbet hivatkozott] amerikai PG egészségügyi hatások adatlap). Májelégtelenséget és vesekárosodást feszegető doksit nem is találtam, de az is igaz, hogy azokat nem néztem át ahol a PG elfogyasztásának hatásait elemezték; külső alkalmazásánál ilyen hatásokra utaló jeleket sem láttam.

    Ez a gondom nekem a díványjellegű cikkekkel (és most nem akarom rosszmájúan megjegyezni, hogy a cikk 90%-át lopták egy amerikai felkiáltójelekkel és színes nagybetűs sorokkal tűzdelt "egészségportál" weblapról, gyakorlatilag szó szerint).

    Természetesen a forrásokra nyitott vagyok, bár pont a triclosan esetében jöttem rá, hogy iszonyú nehéz laikusként bármit is bizonyítottnak venni, mert a kutatások bizonyos aspektusokat ugyan elemeznek de nem tudod összehasonlítani; a triclosan 6.3%-a bőrön át felszívódhat és ennek valamekkora része be is juthat a szervezetbe, de hogy ez a mennyiség (és hatásai) hogy áll relációban például egy tesco ropiban található adalékok által okozott hatással, azt szinte lehetetlen kitalálni, és akkor lehet, hogy egy ezerszer kisebb probléma miatt aggódunk.

    Sajnos ez a "mindennapi mérgező anyagaink" http: / /vegyi.blog.hu/ (vegyiblog), http: / /levego.hu/kapcsolodo_anyagok/mit_keruljunk_a_kozmetikumok_es_a_tisztalkodasi_szerek_vasarlasa_soran (levegő mcs) téma nagyon nehezen eldönthető, mert az egyik oldal ezt írja, a másik oldal meg amazt.

    (K--va fórum nem enged URL-eket.)