Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
  • flappyearz
    DrFlame szerintem az okfejtésedben ott a hiba, hogy feltételezed, hogy mindenki azért vesz részt, hogy ezen pénzt keressen, és mindenki teljes erővel részt vesz, ráadásul soha nem is hagyja abba.
    Én jelenleg azt látom, hogy az ezzel foglalkozók jelentős része (mondjuk a fele-harmada) semmi pénzt nem akar rajta keresni, és ha kiváltja a kártyáját is csak azért teszi, hogy féláron/kevesebbért tudja megvenni, amit akar. A többiek nagy része (mondjuk a maradék fele) ambivalens, nem baj, ha pénzt keres, vagy legalábbis ingyen jut a termékekhez, de nem foglalkozik vele.
    A maradék kb. 15-25% az, aki próbál pénzt is kiszedni belőle, aki aktívan foglalkozik vele, időt tölt, újakat keres. Ha csak ezt nézzük, fejlődés nélkül is 20-80 az arány, akkor is, ha egyetlen újat sem szereznek. Mondjuk azt, hogy a 80% fedezi a 20% bevételeit, és ez így akár a végtelenségig is fenntartható, növekedés nélkül. (Ne felejtsük el azt, hogy a termékek jók, és hogy az emberek alapvetően lusták ekvivalens termékeket találni hasonló háttértámoghatással!)

Nyilván így nem lesz sem jelentős bevétel, sem más fejlődés (nyilván a minimum forgalmaktól se tekintsünk el), de azt gondolom, hogy emiatt is jelentősen eltér egy olyan pilótajátéktól, ami semmilyen formában nem tud új tagok nélkül fennmaradni. Erre gondoltam a "csak részben" kitétellel: a rendszer működik nem-pilóta üzemmódban is, nem kötelezően falja fel a környezetét.

Legalábbis egyelőre ezt látom.