Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
  • DRFlame
    Az MLM egy olyan hálózat, ami részben pilótajáték ("csak" részben, de pont ez a csali része). Ezt 773-as hozzászólásom végén meg is mutattam az utcaseprős példával.
    Ezzel az a probléma, hogy az emberek elhiszik, hogy mindenki megkaphatja a munkája értékének a 280%-át. Mindenki 100%-ot termel, és ez van újraosztva úgy, hogy valaki többszáz százalékot kap, de az átlag 100% nem változik, ezért értelemszerűen ha vannak akik sokkal többet kapnak, azt valahonnan el kell venni. Ez tök nyilvánvaló. Azt meg ne mondja senki, hogy később meg ő fogja elvenni másoktól, mert nem tud mindenki 3 embert szerezni maga alá. Az emberiség nem fogy el, csak a folyamat lassul a fenntartható növekedésre, ami nagyon kicsi. Még a 2 emberes sem fenntartható.

A termékeket nem ismerem, nincs rá szükségem. Lehet hogy jó, én nem vagyok se mellette se ellene. Én az üzleti modellt kritizálom. Az embereket a piramis része becsapja, és bekerül egy olyan rendszerbe, ahol kevesebbet kap, mint ígértek neki.
    Aki dolgozik pénzt keres, ez igaz, nem vitatom, csak éppen fizetni kell felfele, amikor meg lefele nem tudunk építkezni mert "elfogyott az emberiség", akkor meg koppanunk, és folytatjuk a felfele fizetést.

"elfogyott az emberiség": Ez természetesen nem azt jelenti, hogy kihaltunk, hanem azt, hogy például neked is több ismerősöd csinálja, az már sok. Ha te elkezded, csak az egyik lehet a szponzorod, és ha elkezdted, akkor nem mástól fogsz vásárolni, hanem magadnak, így másnak a forgalmát csökkented. MLM-nél a piac telítettsége is probléma. A meghívható emberek száma a hálózathoz képest nagyon kicsi, és az újszülöttek (vagy az újonnan 18 évesek...) száma nagyon kevés ahhoz, ami az MLM ideális működéséhez - óriási mértékű folyamatos növekedéséhez - szükséges lenne.
    Már az is hazugság, ha valaki azt mondja, hogy 2 embert mindenki tud szerezni. Egyszerűen lehetetlen. (Egy-egy ember nyilván tud, de mindenki nem)