• Lola.
    Azért várjuk meg mi lesz az átállás után ezeken a bizonyos helyeken. Jelen pillanatben egyetlen intézmény sem állt még át, csak a hirek mentek, hogy szeretnének. Az átállás csak folyamatban van. Majd meglátjuk mit hoz a jövő...
    Én csak magyar példát tudok hozni OTP-nél zajlott egy linux bevezetési pilot projekt nemrég, azt vizsgáltuk mibe kerülne az átállás és utána mibe a karbantartás. Nos a TCO kb. duplájára jött ki, igy igen gyors ütemben el lett hantolva a projekt. A winekkel semmi gondunk (kb. 40.000 gépet menedzselünk) igy maradunk is a winnél, csak hát a költségeket mindenki szertné csökkenteni, mert úgy több marad a zsebben... :)

Hogy münchenben hogy jöhetett ki alacsonyabb tco azt mi elképzelni sem tudjuk, mert még fizetett tanulmányban sem sikerült ezt még senkinek kihoznia. Valószinűleg letettek egy nagyobb összeget valakinél valamelyik szállitó. Aztán lehet, hogy nem, nem ismerem ott pontosan mire használják a rendszert mennyire bonyolult az infrastruktura. (minnél bonyolultabb annál kevésbé jöhet szóba a linux, mert nincs használható központositott menedzsmentje a gépek számának növekedésével igen nagy ütemben nő a tco-ja. De éppen ezért lehet jó választás egyedi (pl web) szervernek, vagy klaszternek ami hiába áll akár 1000 gépből akkor is csak 1 rendszert alkot nincs szükség közp. menedzsmentre)

Ha nem kezdtél volna bele a hittéritő dumába, nem lett volna vallásháború. Bár nekem ez nem vallásháború, mint emlitettem többféle rendszert üzemeltetek.

A linket köszönjük, igaz már tegnap szerepelt itt és le is lett reagálva.