Néha frissülő információs topic a Hardware fórumhoz
  • Borg
    #1
    Hardware fórummal kapcsolatos felhívások, információk, és megjegyzések a moderálásokkal és a témákkal kapcsolatban.

    Egykét szabály, amelyet be kellene tartani a hardver fórumban:

    1. Nem nyitunk topicot semmitmondó címmel! Egy általános segítségkérő topic már van, ha máshova konkrétan nem fér be, vagy nem akarsz újat nyitni neki, oda be lehet írni a nyűgöket (de akkor csak oda!).
    Amely topicok címe nem utal a tartalmára konkrétan, átszerkesztem, vagy egyszerűen törölni fogom.

    2. Nem bolhapiacolunk (eladok-veszek stb)! Fent található egy apróhirdetés részleg, ott, vagy emailben lehet intézni az ilyesmit. Az ilyen jellegű megnyilvánulásokat töröljük.

    3. Ahogy a topic nyitás amúgy is figyelmeztet, tessék használni a keresőt. Ha van már a témához topic, felesleges újat nyitni, mert abba beírva úgyis felülre kerül, és mindenki ugyanúgy látja majd. Ugyanígy, minden egyes topic alján ott a kereső, amellyel a topicban a megadott kulcsszavakat tartalmazó hozzászólásokat lehet kilistázni.

    4. Felesleges minden szériának külön topikot nyitni. Ha van általános topic, használd azt! Tehát ha van "egerek", akkor nem kell "Logitech egerek" topic, és főleg nem kell "Logitech MX510 egér" topic. Általánosságban elmondható, hogy a nagy termékkörrel rendelkező cégek kaphatnak külön topicot. Pl. nVidia és Ati, mivel eléggé eltérő problémák merülnek fel a használatuk során. Ne hivatkozz arra, hogy más szériának is van külön topikja. A múltban volt, a jövőben nem lesz.

    5. Fentieknek megfelelően dupla topicok, illetve több helyre beírt ugyanazon, vagy nagyjából azonos tartalmú hozzászólásokat egyszerűen töröljük. Ez nem szolgálja a mondanivalótok jobb észrevehetőségét, csak egyszerűen idegesit minden fórumozót. (Hiába illik be akár több helyre is a mondandód!)

    6. Nincs flame, chat, nincs első/sokadik postra vadászat. A fórum nem privát beszélgetések lebonyolítására való, elkerülendő, hogy a hasznos információk túl gyorsan elsüllyedjenek egy topicban. Mindemellett pedig kéretik a gumiszoba értelmi színvonalát sem áthozni onnan.

    7. Hagyjátok érvényesülni azt, aki nyit egy topicot, hagyjatok időt neki, hogy megírja mi a gondja. Emelett viszont, aki új topicot nyit, NE A HOSSZÚ CÍMBE ÍRJA A MONDANDÓJÁT, hanem az első hozzászólásba! Ha a topicnyitó nem szól hozzá a saját topicjához, tehát az üresen áll, egy idő után úgy is töröljük!

    8. A beszúrt képeket illetően. Sokaknak sír a szájuk, hogy "de a modemesek így meg úgy". Azonban a többség dönt, tehát egészen addig nincs gond velük amíg: témába vágóak, 1024*768-nál, és 150 kilobájtnál nem nagyobb méretűek.


    A fenti szabályozás bármely pontjának megsértése ugyanúgy büntetőponttal jár, mint a fórum többi, általános szabályának be nem tartása.