Minden ami ezzel a harcművészettel kapcsolatos!
  • mussti
    #132
    Szép estét mindenkinek! Most irok először erre a fórumra,mivel olvastam "Leferve" hozzászólását.
    Először is a kyosok azért rendeznek külön diákolimpát,mert a szabályrendszere más, mint a többi karate szakágnak,s így elég nehéz lenne összehozni(az már nem kyos verseny lenne).
    A következő kérdésre a válasz: azért a kyo a legkeményebb karate,mert így alkották meg a versenyzési szabályait(teljes erejű támadások testre és combra)+ ha a múltban keressük a választ(ami az elöbbinél sokkal fontosabb) akkor épp Oyama bikák elleni küzdelmei bizonyították be ennek létjogosultságát!
    A feltett kérdés: Hogy miért állatokkal verekedett? egy ilyen kérdésben azt érzem ,hogy bikákkal való küzdelem kevesebb lenne(technika ,erő) ,mint az ember-ember elleni. A spanyol torreádoroknak viszont még könnyebb dolguk van,mint Sosainak volt,hiszen nekik még fegyverük is van.Pedig ha jól rémlik ,őket hazájukban mélyen tiszelik,s nagy bátorságuknak adnak számot. Oyama 4 bikát egyetlen ütésből harcképtelenné tett,innen datálódik az ICHI GEKI HISATSU KANJI jelmondat( egy ütés biztos halál),amely a kyokushin egyik alapgondolata lett.
    Hirtelen ennyi.Azt hiszem ,épp ide vág: "nem szóltál volna bölcs maratál volna"