ahhh
  • remark #993
    De látod, megint nem azt írod, hogy TE tudod bizonyítani amit állítasz. Én csak erre hívtam fel a figyelmet, nem kell mindjárt kiakadni.

Az hogy én mit tudok bizonyítani, az más kérdés. Kifejtettem nem egyszer az álláspontomat azokkal a dolgokkal kapcsolatban melyekről te téziseket írtál csak. Ajánlok anyagokat is melyeket érdemes végignézni/elolvasni. Általában nem nézitek, nem olvassátok, ezért nem tudunk arról érdemben beszélgetni, amit én állítok. Ezért én is írhatnám, hogy "Mindenesetre leírtam, vagy tanulsz belőle, vagy nem. A jelek szerint nem akarsz, hát lelked rajta!".

De: fogd fel, hogy ezzel így semmi baj nincs! Csak próbálj meg logikus gondolkodással eljutni oda, hogy felismered, hogy hipotéziseid vannak csak a világ dolgairól. Mindössze erre akarok rámutatni, nem akarom a világnézetedet átformálni. Jó az úgy ahogy van, csak tudd, hogy a valósághoz nincs sok köze annak amiről filozofálgatsz.

Ne írd le, hogy szerinted meg én filozofálgatok. Tudom hogy ez a véleményetek. De legyen csak ez. Jó ez így. Viszont lassan fel kellene ismerni, hogy hónapokig tartó "bizonygatás" után se több a ti verziótok sem.

Tényeket írj, bizonyítást, kifejtést. Nem baj ha hiányos, az embernek van esze, végiggondolja, és eldönti hogy a valóságról beszélsz-e vagy valami illúzióról. De ahhoz előbb meg kellene próbálnod a téziseidet bebizonyítani. Nem elég hogy kijelented azokat, aztán angolosan távozol.

Zárásként egy klasszikust idézek: "Ha hajlandó vagy az értelmes párbeszédre, akkor esélyt adsz arra, hogy ami számodra bizonyosság, az mások számára is azzá váljon."