ahhh
  • dronkZero
    #983
    Hjah, erről már volt szó. Továbbra is az a véleményem, hogy a megvásárolt, behazudott (alap)kutatások mítosz, és a (termék)fejlesztések túlnyomó többsége is működik.

    Igen, van olyan, hogy egy-egy ember, saját hiúságából kifolyólag ideig-óráig, de legfeljebb haláláig visszatarthat elméleteket, de ez sem jellemző.

    Olyan is van, hogy behazudnak teszteket, vagy rosszul kontrollárt körülményekkel vagy rossz vizsgálati módszerrel eredményt hamisítanak, kizárólag az anyagi haszon reményében. Hogy eladhassanak egy terméket a "klinikailag tesztelt" címkével. Alternatív gyógyászat kedvenc eszköze ez egyébként, meg az olyanoké, akik a tudományosság látszatával, a tudomány farvizén evickélve csapnak be embereket.
    De amikor publikálnak egy eredményt, akkor fontosságtól függően világszerte ugranak rá kutatócsoportok, hogy leellenőrizzék, reprodukálják a kísérletet. Ha ez nem sikerül, akkor az eredmény megy a levesbe. Ezzel szűrik ki az átveréseket, a hibákat, ezzel a módszerrel küszöbölik ki a szubjektivitást, sőt, az embert a tudományból.

    Léteznek visszásságok és hibák, igen, mert emberek csinálják. De a tudomány legfontosabb jellemzője az, hogy _működik_, az nem egy politikai ígéret, vagy gazdasági mutató, amit oda hazudsz, ahová jól esik. Nem _lehet_ visszatartani az igazságot, nem lehet behazudni nem létező eredményt, mert kibukik. Lehet, hogy időbe telik de mindenképp megtörténik.

    Megtörtént már a történelem során többször is, hogy megpróbáltak elnyomni valamit, legjobb példa erre Galilei. Az akkori világrend legnagyobb hatalmi szervezete próbálta visszatartani a tudását, és nem sikerült nekik.
    Ugyan már, egy bármilyen mai NWO kismiska a középkori Római Katolikus Egyházhoz képest, szerinted a mai kormányok bármelyike vagy akár _összessége_ megközelíti azt a hatalmat, amit az a szervezet a középkorban bitorolt? Megközelíti bármilyen mai manipuláció azt az élet minden területére, _gondolkodásra_ kiterjedő kontrollt, azt az erőszakkal emberbe plántált rettegést és érzelmi béklyót, amit az a vallás véghezvitt? Dehogyis. És még nekik sem sikerült eltüntetniük _egyetlen_ tudományos eredményt.

    És ma már végtelenül több lehetőség van egy-egy hatalmi szóval elnyomott nézet terjesztésére, sőt, máglyahalál sem jár érte tömegével. "Tudósok" is összehasonlíthatatlanul nagyobb arányban képviseltetik magukat a társadalomban, mint a középkorban, az egymástól független felfedezéseknek így sokkal nagyobb esélye van.

    Emellett a világ nem annyira egységes sem üzleti, sem hatalmi szinten, mint hiszed, de ez meg már a hited gyökere, ezt nem bolygatnám most, inkább a többire figyelj.

    Abban nincs vitánk, hogy mire egy tudományos eredmény eljut az átlagemberhez, addig halálba felhígul, akár még az ellenkezőjére is fordulhat, de ez nem a tudomány hibája, hanem a médiáé, amit egy szóval nem vitattam, hogy hazug, és a hatalom kényére-kedvére rángatja madzagon. De ennek nincs köze magához a tudományhoz.

    Kisebb bökkenőkkel, de a tudomány elég jól követi az elméletet a gyakorlatban is.