Az elmeradott keleti országok harca a fejlett nyugat, illetve amerika ellen
  • Garfield
    #10
    Szia Taranov!

    Hány olyan terrorista szervezetet ismersz, amely azér öl halomra ártatlan embereket, mert az általuk "védelmezett" népnek a szemét kapitalista nyugat kizsákmányolása miatt alapvető civilizációs szükséglete nincs kielégítve? (kevésbé bonyolultan: hány olyan terrorszervezetet ismersz, amely gazdasági okokból robbantgat?)
    Nem azért robbantgatnak a kedves terrorista bácsik, mert kétségbeesettek, hogy miért nincs vezetékes víz és egyéb civilizációs vívmány.
    A gond ott van, hogy a társadalmi fejlettségük megrekedt a vallási állam szintjén: a külvilágban történteket az államszervező vallási szabályaik alapján ítélik meg. Ezeken viszont már jóval túllépett a mai világ és mivel a vallási eszmék, ideológiák, törvények az államszervező eszmék, így az ezekkel szemben álló elvek az ilyen államokban magát az államot veszélyeztetik. Mivel ők ugye a tökéletes államban élnek, ezért csak az a megoldás létezik, hogy az államot (=vallást) veszélyeztető erőket kell megsemmisíteni.

    A fanatikus iszlám harcosoknak nemcsak a fegyverzete, hanem az társadalomképük is megrekedt valahol a középkorban.

    Ne keverjük össze a harmadik világ gazdasági problémáit az arab világ szélsőséges vallási csoportosulásaival, mert azért nem ugyanarról szólnak.