Lola.#97
"nahát, megkérdeztem a cégnél az összes fejlesztőt és senkinek se fájt, hogy kína az állami hivatalokban a win helyett a linuxot választja"
Ejjha, ti aztán nem kispályás cég lehettek, ha a kinai állami intézménynek fejlesztetek, mert ugyebár akkor lehet valaki felháborodva, ha eddig az ő termékét használták ott, most meg kitiltották. Pl. adobe, pl. borland, macromedia, crystal decisions, sap, soroljam még?
Ha ti is ezek közé tartoztok, akkor gratulálok hozzá. És ha ezek után sem zavar titeket, hogy ezeket kitiltotta kina az állami intézményekből, akkor ahhoz is gratulálok. :))
"kínán kívül legfeljebb az usa lenne képes arra, hogy a win-t betiltsa az állami hivatalokban"
Kár, hogy ez szerinted erő fitogtatás kérdése és nincs mögötte technikai érv... Mint lejjebb emlitettem igen sok hátránya lesz még ennek, de ez persze őket nem zavarja, mert jól megmutatták az imperialista disznóknak a kommunizmus erejét. :))
"pedig - még egyszer mondom - az állami szoftverszabályozás éppen úgy az állami szuverenitás körébe tartozó döntés, mint a harci repülőgépek rendszeresítése"
Én meg huszonkettedszerre mondom, hogy ez törvényi szempontból abszolute igy van, csak technikai szempontból egy hatalmas baromság...
CS: esetleg, ha minden hozzászólást elolvasnál, mielőtt ideirsz valamit... a problémát már kiveséztük lejjebb.
mad mind: ez meg már mindjárt az első pár hozzászólásban ki lett fejtve, hogy természetes, hogy nem a userek döntik el egyenként, hogy a munkahelyükön mit használ, de a rendszergazda, vagy az it vezetés igenis eldöntheti külön-külön és nincsen központilag megkövetelve adott rendszer használata sehol. Se windows se linux!!
München: te tényleg nem érzel különbséget egy darab város önkörmányzata és egy milliárdos lakosságú ország teljes igazgatása között? Előbbiben semmi különös nincs, nem kell ehhez németországba menni, ha itthon megnézed pl apeh-ot (hogy saját példát emlitsek) egészen más rendszereket használ a veszprém megyei igazgatóság mint a pesti. Erről szól az egész vita, hogy ennek csak igy van értelme, "egyenként" (adott szervezeti egységként vagy valamilyen szempontból összetartozó, azaz azonos feladatot megoldó területre) kell központilag egységesiteni, de nem szabad egy rendszert rákényszeriteni egy teljes ország infrastrukturájára mert nincs olyan rendszer ami mindenhova jó lenne. Se windows se linux. Érzitek a különbséget? Ti a "linuxot mindenhova" elv-et hangoztatjátok (ez gyakorlatilag az összes linux-osra igaz) én pedig a "megfelelő rendszert mindenhova" elv-et, ami egyszer win egyszer linux egyszer meg valami egész más... És valami hülye oknál fogva a világ is inkább az logikámat "követi", de kivételek vannak, lásd kina...