• Lola.
    #116
    "ha kínához hasonlóan elég ereje lenne ahhoz, hogy függetlenítse magát az m$-től"

    Ehh... Most erre mit mondjak? Hogy már 25x leirtam, hogy ez nem csak a microsoftot érinti, hanem minden nem kinai szoftvergyártót? Nem tudom minek tépem a szám...

    Én sajnos nehezen tudom elhinni, hogy egy microsoft megvett egy olyan németországot akinek "kissé" komolyabb kérdésekben is van ereje nemet mondani (pl. iraki háború). Igy nem tudom belátni, hogy csupán erő kérdése volna egy ilyen döntés. A józan ész szerint (és a gyakorlat szerint) technikai érvek vannak előtérben, többet ér, hogy mondjuk féláron üzemeltetnek egy rendszert, mint dupla áron, de jól megmutattam a jenkiknek... Bár ebből könnyen le lehet vezetni, hogy ez egy tisztán kapitalista értékrendből következik, mig a kommunista kinában valószinűleg előtérbe kerül a politikai erőfitogtatás a (nyugati kulturák szemszögéből nézett) racionális (vagy nevezzük kapitalista?) döntéseknek. De ez már megint politika...

    "ez bizony nem csak a haderőfejlesztésre, az útépítésre, oltóanyag-ellátásra és hasonlókra terjed ki, hanem akár még a gazdságfejlesztésre is"

    ez nagyon szép de valamiért (szerencsére) kimaradt az állami szervek monopolista szoftverbeszerzése ország szinten... Ez ugyanis mindenhol kimarad az állami stratégiai tervezésből kivéve kinában.

    "ha mégis úgy gondolod, hogy a linux állami hivatalokba történő bevezetése "szoftverhasználat szintjén elkövetett elnyomás" (sic!), akkor szíveskedj megindokolni, hogy miért gondolod így, mert ezt már legalább kétszer megcáfoltam és csodálkozom, hogy újra előhozakodtál vele"

    Szerintem én cáfoltam már ezt meg technikai érvekkel, ugyanis nincs reális indoka sem kinában sem máshol. (elméleti szinten én irtam érveket melyekre nem volt válasz, gyakorlati szinten pedig tudjuk, hogy sehol máshol a vilgáon csak kinában jutottak erre a döntésre...)