• Lola.
    kinaiak és stratégiai tervezés.. :))
    lehet, hogy újjat mondok, de kina egy akkora diktatúra, hogy durran... Amilyen elnyomás ott minden szinten van ahhoz képest a szoftverhasználat szintjén elkövetett elnyomás az semmiség.

Gazdasági növekedés... Az egy érdekes állat. Ha a nulláról indulsz vagy rossz körülményekből (ahogy kina tette) akkor igen könnyű évi 100%-os növekedést is produkálni de ez természetesen folyamatosan csökken idővel, ahogy kezd felzárkózni a többi fejlett országhoz. De ebbe aztán én végképp nem kivánok belemenni, mint lejjebb már többször leirtam én kizárólag szakmai érvekkel foglalkozom, ez a szakmám. Én leirtam egy rakás érvet ellene, vissza annyit kaptam, hogy a kinaiak nagyon jók stratégiai tervezésben. OK. :)))

"bizony, az állami hivatalok szoftverellátása és a haderőfejlesztés egyaránt stratégiai kérdés és állami döntési kompetencia"

Ezt is elhiszem neked, kár, hogy sehol a világon még nem jutottak erre a trivilás döntésre, amely annyira triviális, hogy most miután az első ország megtette a csapból is ez folyik. Nahát...

"az előrejelzések szerint kína belátható időn belül átveszi a gazdasági vezető szerepet az usa-tól"

:)))
    Nem mondok semmit, volt erről régebben egy topic, akit érdekel keresse meg miről is szól ez a dolog.

"egy kína méretű ország nyilvánvalóan képes minden állami szoftverigényét hazai forrásból biztosítani"

Biztosan... :))

No szerintem lassan zárhatjuk a témát, mert érdemi hozzászólás (hátmég szakmai érv) nemigen hangzik el mostanában...

Power: "Amúgy meg joguk van, hozzá és pont."

Ezzel tökéletesen egyetértek.