Átverik a fogyasztót
  • Évibatta
    #46
    Mit lehet ilyenkor tenni?
    Megszerettem volna tanulni hennátfesteni,és a szolgáltatásomat ezzel is bőviteni szerettem volna.Borzalom lett belőle nem tudás.
    Itt a neten a henna.lap.hu web oldalon hírdeti a tanfolyamait H.Nikolett.
    Hennafestést és még egyéb ilyen témában "tanít".
    Ez a tanítás semmi másból nem áll csak kész átverésből,és a pénz begyűjtésből.
    Az "oktatás" színvonala az átadott tudásnak mondott valami,jó ha a hennafestés 10%-át érintette.Ezt utólag tudtam meg sajnos.
    Mivel nagyon kevésnek találtam az oktatás alatt kapott információt,utána olvastam,hogy milyen technikája van az elkészítésnek még,akkor döbbentem rá,hogy alig kaptam tudást.
    Akkor ott a oktatás helyszínén(konyhában ,gyereksírás közepette történt az oktatás)nem is tudtam,hogy mit kérdezzek tőle csak azt tudtam,hogy ha ennyit mond el a szakmáról ez nagyon kevés. Huszonötezer forintot kért a tanfolyamért,de számlát nem adott róla. Akkor egyidőben hárman voltunk ott, majd a másik nap ujabb két ember jött hozzá.Két nap alatt amíg én ott voltam 125 ezer forintott tett el számla nélkül, és még nagyobb a baj, mert cserébe még mi sem kaptunk érte oktatást.Hárman felszeretnénk jelenteni,( másik két tanuló nem akar hercehurcát )utólag nem is reagált arra mit mi kifogásoltunk. Ő állítja,hogy ennyi az amit tudni kell róla.
    Írtam neki azóta ajánlott levelet is,több emailt,de semmit nem haladtunk előre.Kértem a pénzem vissza töle,mondván valamit adott ezért csak húszezer forintot kérek vissza.Erre sem reagált,jogosnak tarja a begyűjtött pénzt.
    Így utólag visszadátumozva elküldte a számlát.Október 29-30.án voltunk ott,és a számlát tegnap kaptam meg ajánlott levélben,a levél november 6.-val volt dátumozva,a számla amit ebben a levélben küldött az október 30.-ka volt ráirva.ezt azért küldte el mert megmondtam,hogy nem marad ennyiben a dolog,mert ez egy átverés.
    Így utólag azt sem értem...bárki tarthat otthon tanfolyamot ha magát már "mesternek" tartja.Megkérdeztem H. Nikolettet erről ott, és azt mondta nem kell hozzá semmilyen képesítés mert ez nem OKJ-és tanfolyam ,csak egy oklevelet ad nekünk.Azt meg a konyhában is adhatja.
    Itt van a hiba akkor.Őt senki nem ellenőrzi?
    Hány embert csap be és téveszt meg évente?
    Mennyi az elhallgatott jövedelme így évente?
    Hol lehet erre jogorvoslást kapni?
    Segítséget előre is köszönöm szépen.
    Évibatta