Arghhh
  • TheZsenyka
    #1
    Az oprendszer ledurran 640x480x4color-ra, az event log-ban pedig megjlenik egy ilyen szép bejegyzés:

    "The driver ati2dvag for the display device \Device\Video0 got stuck in an infinite loop. This usually indicates a problem with the device itself or with the device driver programming the hardware incorrectly. Please check with your hardware device vendor for any driver updates."


    HW:

    Intel P4 2.4GHz 800FSB
    2x512MB 400MHz DDR SAMSUNG (DC módban)
    ATI RADEON 9700 128MB NON PRO (AGP ehhe, csúnya lenne ha PCI-os lenne, esetleg VESA LOCAL BUS-os ahhhaaa..., szóval AGP 8x)
    etc... (többi talán nem érdekes a hiba szempontjából)

    SW:

    Windows XP SP1 + eddig kiadott SP2-k
    ATI OMEGA 2.6 driver készlet

    Szétkerestem magam a neten, kb. 600 helyen foglalkoznak a problémával, a gond érint NVIDIA és ATI kártyákat, valamint előfordul SIS/VIA és Intel chipsetekkel egyaránt... és a kövezkező megoldásokat ajánlják:

    - FAST WRITES OFF!!! (hozzászólók írják hogy nem segít, van akinek eleve tiltva volt, vagy nem javult a dolog ha kikapcsolta - pár arcnak megjavul)
    - DO NOT INSTALL XP SP1 cuz without it the problem not occurs (hozzászólók írják hogy nem segít, valakinek pure installal csinálja)
    - Remove all your PCI cards (hozzászólók írják hogy nem segít, van akinek nincs semmi a motyójában)
    - Turn off ACPI in BIOS then reinstall the XP cuz there is no way back to Standard PC mode (hozzászólók írják hogy nem segít, mer valakinek eleve ki volt kapcsolva...)
    - Buy a much bigger PSU (hozzászólók írják hogy nem segít, 420W-os táppal is döglik)
    - Change your motherboard (hozzászólók írják hogy nem segít, más lappal is előjön ABIT, GIGABYTA, eredeti DELL!!! stb...)
    - Change your videocard, move to NVIDIA cuz ATI sucks (hozzászólók írják hogy nem segít, mer NVIDIA-val is előjön!!!)
    - Change your drivers (hozzászólók írják hogy nem segít, bár pár ember közli hogy egész régi motyókkal télleg nem jön elő, ilyen 1 éves driverkészletekre kell gondolni és kifejezetten ATI-nál)
    - give more volts to your RAM/CPU/AGP etc. (hozzászólók írják hogy nem segít, bár egyvalakinek az AGP emelés segített, 1.6-on nem döglik neki a cucc)

    Ehhh...

    Tud valaki még hozzátenni? (Értelmeset.)

    HELP!