Lola.#41
"Picit gondolkozni kell azon amit olvas az ember és akkor lehet sejteni"
Pontosan ezt tettem, de sajnos nekem a hozzászólásodból nem az jött le, hogy láttál már vállalati rendszert, ez esetben ugyebár pénzügyi szervezési megközelitésben. Ezen az sem segit, ha szervert üzemeltetsz, nem sok köze van a lenti felvetéshez...
"Én nem állítottam, hogy egy reverse proxy önmagában megvéd egy web szervert"
vs
""(elég csak az ms.com-ra gondolni a nap 24 órájában több ezren próbálják törni sikertelenül)"
Bocsika: "The site www.ms.com is running Apache/1.3.27 (Unix) on Linux. " :)
Gondolom a micosoftra gondoltal, per pill. az is linux mögött van. "
Hmm...
"de azt igen is állítom, hogy ér valamit. "
Tudod, ha ezt irod ahelyett, hogy az ms feltörhetetlenségét az akamai reverse proxyjával próbáltad összefüggésbe hozni, egy szavam nem lett volna rá...
"Problémát egyszerűen megoldottam, azóta (pár hónap) xp-t nem indítottam el. "
Komoly szakértelemre vall... Lehet hardver hiba, lehet driver hiba, lehet érteni kéne hozzá és akkor tudnád mi a hiba oka és elháritanád...
A kékhalál elháritása baromira nem felhasználói feladat, igy nemigen lehet egy usernek irni a kékhalálról, minthogy inditsa újra a gépet, szedje ki az új hardvert, ha előtte belerakott valamit stb. Kernel panic szerinted informativabb, szebb, segit bármit egy useren? :))
"Valami ilyesmi lehet a könyvekben meg a marketing dumákban."
Ha szerinted a tco marketing duma akkor itt fejezzük be a vitát, mert komolytalan...
Ha szerinted az it költség hardver+szoftver, akkor egy kalap alá veheted magadat azzal amit a "rutintalan it vezetőről" irtam lejjebb.
"ha a nagyfőnök vagy a tulaj zöld gépet szeretne, akkor a legfontosabb szempont a zöld"
Te tényleg nem tudod mi a tco?? Vajmi kevés köze van egy megvett pc tipusához...
" ha pár év keretét összegyűjtve, szépen lecserélnék egyszerre az egészet "
Butaság, a világ mbaromira nem igy működik. A gépeket folyamatosan cserélik, ha van pénz. Nagy cégeknél telephelyenként, vagy szervezeti egységenként stb-stb. Egy szuszra csak a legnagyobb legerősebb cégek tudják megtenni, csak azok meg baromi nem az nt4-es kategóriába tartozik. Itt megint csak a saját példámat tudom eliteni, otp, valamiért itt sem viszi el egyik kiadás a másik elől a pénzt. Pontosan meghatározzuk miket fejleszteni milyen ütemezéssel milyen pénzügyi ráforditásokkal és csodák csodájára összejön mindig...
Ha a te gondolatmeneted igaz lenne, soha nem cserélnének gépet a cégek. Egy dos-os gépre nem tudja hova elszórni a pénzt, nem vehet office xp prof-okat mellé... Ha van kerete (általában nincs, itt a legrosszabbul álló cégekről van szó) akkor azt fejlesztésre fogja költeni. És lehet, hogy 5 év alatt, de előbb utóbb meg fog szabadulni az utolsó őskövülettől is.
Azt hiszem az egészet elvethetjük mint a pénzszórás az open source gátlótényezőjét. Nem ezért nem terjednek, hanem mert egyszerűen vagy alkalmatlanok a feladatra, vagy olyan nehézkesen alkalmazhatók csak, hogy a tco nagyobb lesz mint a méregdrágán megvett msoffice. Erről szól a világ.