• Lola.
    #33
    Hát igen nézőpont kérdése. Érdkes módon a legnagyobb vállalatoknál (én csak otp-ről nyilatkoznék hazai témában, mivel ott is dolgozok) a linuxot találták kevésnek mint kevés, "mint árvaházban a szülőértekezletet". Pedig fél évvel ezelőtt egy külön team alakult akik az vizsgálták milyen lehetőségek volnának (költségcsökkentés volt a kiinduló ok) a linux bevezetésre. Nos olyan jó 2-3x-os költségnövekedés jött ki tco-ra viszonyitva.
    Itt az informatikán kizárólag MCSE/MCSA-k dolgoznak és semmilyen gondjuk nincs a winnel. A helyzet az, hogy a hozzárétés winnél ezeknél a vizsgáknál, pontosabban ezen vizsgák megszerzéséhez szükséges tudásnál kezdődik (elvégre nem a papir, hanem a tudás számit). Valószinűleg, ha rendelkeznél ilyen tudással, nem linuxoznál. (2x+1-edszer: kivéve, ha éppen az hatékonyobb az adot feladtra, csak ugye esetedben szó sincs erről, mert szerinted a win kevesebb. Ez a hozzáértés hiánya a win oldalon. Ettől még nyugodtan használj csak linuxot, csak ne akard bebizonyitani, hogy a win kevesebbet tud, mert ez épp fordtva van (sok esetben). A linux mellett igazából az ingyenessége és a kis hardveren nagyobb teljesitménye szól. Ez utóbbi érdekes, mert normális hardveren már megfordul az arány ott a win a gyorsabb, lásd tpc tesztek, veritest iis6 vs tux+apache teszt stb-stb.

    " Igaz, amíg nem ismertem a Linuxot, és nem értettem hozzá (nem tudtam használni), addig szerintem is a Windows volt használhatóbb. "

    Itt szó nincs használhatóságról. Itt adott feladatra alkalmasságról van szó. Komolyabb körökben olyan általános kijelentésekkel, mint hogy a linux messze jobb megoldás mint a win csak mosolyt fakaszt és magadat járatod le vele.

    "Békával nem lehet a tengerről beszélni, mert gödre korlátozza"

    Nagyon idevág, csak félek, hogy forditva igaz. Ez a win legnagyobb hátránya, hogy miután az ember végignyomkodja a next-next-finish install wizardot elhiszi, hogy ő ért a winhez, pedig még arra a szintre sem jutott el, hogy megismerje mi az amit nem tud még a winről...
    Linuxnál épp forditva, amig el nem jutsz egy adott (elég sok tanulást igénylő) szintre addig szinte használhatatlan (nem office kinyitására...) igy ott sokkal jobban érzed mennyire kevés vagy még a rendszerhez.
    Igy leszögezhetjük, hogy 95%-ban a linuxosok nem értenek a winhez és viszont...