• Lola.
    Szaszka:
    "Használtál már nyílt forráskódú rendszert? "

Remek kérdés, mindössze a harmadik mondatom volt az, hogy magam is használok nyilt forrású rendszereket...

"Egyszerűen mondd azt, hogy _számodra_ a marketing szempontok szerint és nyereségvágyból "

Nekem kizárólag technikai szempontjaim vannak rendszergazda vagyok. Engem kizárólag az érdekel, hogy egy adott feladatot milyen rendszerrel tudok a leghatékonyabban elvégezni.
    Mondok 1-2 példát, mert több helyen is dolgozom: 20 fős kisvállalat tűzfal+internet megosztása. Rendelkezésre álló pénz szint semmi. Debian+iptables+squid.
    Magyarország legnagyobb bankja, mission critical rendszer, 10.000+ win-es (2000, xp) gép felügylete karbantartása: windows 2000 AD+SMS+MOM. Internet elérés+tűzfal 10 tagú MS ISA array+load balancing.

"(és nem nyílt forrású szarok!)"

OK, várom mikor beszólsz a winfosozóknak. Attól a pillanattól fogva a másik tábor is hasonló "elismeréssel" fog beszélni a termékekről...

A MAC OS-ekről ne nagyon beszéljünk jól ismerem a magyarországi képviseletet, látom milyen gondok vannak vele... Ugyanúgy fagy, restartolni kell stb-stb...
    Cserébe IQ nulla emberek is tudják használni.
    Hogy miért a unixok felé húz és nem a winek felé kérdésed elég komolyan aláássa a kompetenciádat a témában, ugyanis a macos mindig is egy unixhoz közeli oprendszer volt, félig-meddig annak egy ága. (lásd kernel panic... :))

"Aki használt, vagy még mindig használ Windowst, az tudja, hogy milyen"

A hozzászólásokból itélve rohadtul nem tudja... Éppen ez a gond, win98-on felnőtt, kattintgatni tudó emberek win guruknak hiszik magukat, holott halvány gőzük sincsen hogy működik a rendszer mi mivel van összefüggésben, és ha valami nem működik (tudukon kívül az ő hibájukból) akkor nekiállnak fikázni...

" korszerűbb, megbízhatóbb, használhatóbb, biztonságosabb, és költséghatékonysági szempontból is megfelelőbb irányába"

:)))
    inkább no comment. Bár éppen arról volt szó lejjebb, hogy ne általánistsunk... Előfordul olyan eset, hogy egy adott feladatra ez vagy az a költséghatékonyabb, jobb stb-stb. Éppen erről beszéltebb lentebb. Van amire a nyilt forrású rendszerek hatékonyabbak van amire nem. Ezt kéne már felfogni és nem azt szajkózni, hogy használj ezt vagy azt, mert az a jó...