Allaskereses, allaskinalat ,erdekes allasok
  • TheZsenyka
    Na, akkor egy kis mese még kezdő koromból. Álláshírdetés, kb ilyesmi:

"Fiatalokat keresünk értékesítési munkakörbe. Nem ügynöki munka."

Felhívom az arcot, mondjon pár szót.

- Tessék böfögni.
    - Napi nyolc óra munka, értékesítési feladatok.
    - Nem ügynöki munka?
    - Nem, tessék bejönni.

Beröfögtem. Vagy 72 ember vár a sorban. Senki nem tud semmit. Érdekes módon hamar szólítottak. Bemegyek, manager stílusban próbálkozó, nálam kb. fél évvel idősebb arc, kizselézett fejjel néz a szemüvege mögül:

- Könyveket kell eladni.
    - Akkor ez most ügynöki munka?
    - Nem.
    - Mert ha az, akkor nem is rabolom az idődet.
    - Ugyan már. Mondom nem az. Behívom a területi képviselőt, jó?

Behívja az arcot, aki kivezet az épület mögé, beültet egy autóba és elfurikázik vagy 200 méterre. (Gondolom hogy a többi jelentkező ne hallja az átvert áldozatok üvöltését.)

"Területi képviselő": (idézőjelben, mert elég lelakott fazon volt)

- Értesz az eladáshoz?
    - Attól függ.
    - Könyveket kellene eladni.
    - Boltban?
    - Dehogy (pöccint a cigijéből a földre) direkt marketing (anyád te geci, miér' nem direct mail-el próbálkozol te féreg) kimész házhoz és ajánlod a cumót.
    - Mennyit "kaszálok"?
    Nehéz, sípoló, nikotinos sóhajtás:
    - Attól függ mennyit adsz el...
    - Akkor ez ügynöki munka, nem?
    - Úgy is lehet mondani.
    - Akkor én itt ki is szállnék. Köszönöm szépen.

Na, szóval menjenek a francba.

Egyébként sok fiatalt manapság azzal vernek át (szerencsétlenek) hogy képzést ajánlanak nekik, oklevelet ígérnek. Általában olyasmit mint "Okleveles Kisegítő" meg hasonló értékű faszságok. Ledolgozol nekik 3 hónapot, fél évet etc. és ez a munkád a DÍJA az "oklevélnek". Lóvét nem kapsz, vagy csak vicces összegeket (mittomén, 1200 forint egy hétre). Naív fiatalokat etetnek be a férgek. Szomorú. Pár évig egy számtech boltban dolgoztam és soxor (éveken át) bejártak fiatalok ilyen-olyan termékekkel, látszott hogy éhbérért dolgoznak, többek között tőlük tudtam meg, milyen feltételekkel (fentebb).

A "tag gyűjtögetős" multilevel baromságoknak meg az a trükkje, hogy soha az életben nem fogsz beszervezni annyi tagot, hogy Te két forintot keressél a dolgon. Általában megnyerő stílusú felbérelt genyók adják elő neked: "Az Én sikertörténetem úgy indult, hogy beléptem a KAMU-SHOP Kft.-hez, és kemény, szorgos munkával felküzdöttem magam... etc." A kellemetlenség akkor kezdődik, amikor megkérdezed - azonnal lehurrognak a fizetett arcok a közönség között - hogy miért Ő EGYEDÜL járt sikerrel, hol van a másik 50 ember, aki milkákat keresett??? Ilyenkor hebegnek-habognak, elzavarnak, elmondanak minden szemétnek és gyorsan megszabadulnak az arcodtol. Te leszel a nem követendő példa, aki semmire sem viszi, etc. :D