• RUSSIANBOY
    #53
    Én csak most szereztem erről a kiállitot repülőről tudomást egy dokumentum film formájában.


    Akármennyire tetszik nem tetszik egyeseknek és sértőnek tartják ez is a történelmünk része igy ez is kiállitást érdemel.


    Voltamm anno kétszer is Auscwitz-ban és az se semmi.Ennyi erővel azt is be lehetne tiltani de nem.Sajnos ezek a dokumentumfilmek és "emlékek" amik ki vannak állitva meg vannak hagyva kell hogy emlékeztessenek minket hogy milyenek is vagyunk valójában és mégegyszer ne kövessünk el ilyen hibát.

    Ugyhogy akármennyire is megrázo ez a tény hogy egy 45ben repült gépet amely a világ első atombombáját dobta le ki kell állitani.

    Bár az amerikaiakat valoszinüleg büszkeséggel tölti el eleinte de ugy ahogy a nácik között is voltak akik nem értettek egyet az akkori döntésekkel-parancsokkal vagy az elvekkel ugy szerintem amerikaiak között is megoszlik a vélemény.


    Én nagyon szivesen megnézném egyszer ezt a repülőgépet mert az attol a pillanattol már nem csak egy gép.


    Bár szörnyűséget hordozott a belsejében amit az ember maga készitett el de ez már akármennyire is szörnyű a történelmünk része mint Auscwitz vagy mint Csernobil.

    Utóbbit persze szintén megnézném mivel érdekel a téma és ilyen jellegű történeteket is irok (www.stalker-story.hupont.hu)





    gonosz:

    Te miről beszélsz?Japcsikhoz egyáltalán semmi közünk nem volt a németek meg innen is vittek zsidókat és mészároltak le embereket mivel Hitler elve szerint a(z akkori) német egy felsőbbrendű faj és világuralomra akart törni.Még hogy szövetségeseik voltunk..


    Amerikával vagyunk szövetségesek és ennek is meg fogjuk inni a levét mert mi minek küldünk magyar katonákat most afgánba?Békefenntartónak vagy valami másnak?Mert nem harcolnak.És nem is kellene.Amerikának is ki kellene vonulnia Afgánoktol és nem halna meg annyi amcsi katona.

    Tény hogy szept.11 után amerika ugymond hadat üzetn Bin Laden-nek de amerika már régebb óta ott tartózkodik mielőtt még lett volna szept.11.Mindig olyan dolgokba mennek bele amihez semmi közük.Most ez van velünk is.Minek küldünk oda magyar katonákat?Menne a franc oda.Ezzel hogy magyar fiaink is ott vannak szépen csak azt érjük el hogy mi is emlitve leszünk azon a bizonyos listán ahol majd várhatók merényletek mert amerika szövetségese vagyunk.És az afgánok szemében amerika ellenség és aki szövetséges vele szintén ellenség akár harcolt velük korábban akár ölt meg embereket akár nem az afgánok szemében amerikát segitjük aki a számukra ellenség igy mi is.