Hegymászás, búvárkodás, Downhill, rafting, barlangászat, ejtőernyőzés, paintball, sí, snowboard, kori...
  • Maco13
    #55
    BME-s oldalról copy:

    Ár
    Nos, ne legyenek illúzióid: a BME támogatja a Búvárkodást, a Barlangászatot, és egyéb exrém sportokat, éppen csak az ejtőernyőzést nem, ami szvsz elég szégyen.
    Amit a költségekről tudni érdemes első körben:

    - Az első szint 50 000 Ft, ebben van benne az elméleti alapképzés, leoldózár vizsga, gépelhagyás gyakorlása földön, és végül 2 darab bekötött ugrás (ahol nem te nyitod az ernyőt, hanem a bekölőkötél a géphez van rögzítve, és a főernyődet nyitja).

    - A második szint ismét 50 000 Ft, ebben 4 ugrás van, és a végén kézi kioldás (vagyis most már te nyitot kézzel a főernyőt) imtálása (tehát továbbra is bekötött, de van egy vak kézi kioldód, és végrehajtasz mindent, amit egy kézi kioldásnál). Ha sikeres a szint vizsgaugrása, onnantól kezdve kézi kioldással ugorhatsz.

    - A többi szinten csak az ugrás költségét kell fizetned, ami valamivel kevesebb mint 10000 Ft.

    Megjegyzések:
    Mivel az egyetem felől nem kapsz pénzbeli támogatást, így max annyit nyersz a dologgal, hogy nem kell hetközi tesire járnod.

    Nem árulok zsákba macskát: ez a sport veszélyes, nem is kicsit. Persze, hogy meg lehet halni benne. De egy forgalmas úttesten átrohanni sem életbiztosítás, és egyébként is, melyik pumpál beléd több adrenalint; egy foci a haverokkal, vagy a zuhanás 4000 méterről?

    Helyszínek

    A Sky Escort, illetve a Tériszony ejtőernyős klub telephelye Esztergom, igy döntő többségében itt szoktunk ugrani. Gyakran megyünk még Kalocsára, és Gödöllőre.

    Személyes élmények

    Szavakkal egyszerűen nem lehet leírni. Ki kell próbálnod.

    Csak viszonyításképpen: az első ugrásra mindennél tisztábban fogsz emlékezni. Minden egyes pillanatra. Ahogy kicsapódik a repülő ajtaja, ahogy a oktatódtól elhangzik a "KÉSZÜLJ!" és "UGRÁS!" vezérszó, aztán a leugrás, a szabadesés, a nyílás folyamata, hogy repülsz az ernyődel, aztán a leérkezés. És mikor földetérsz...többé semmi sem lesz a régi...onnaltól kezdve csak egyet akarsz; újra fent lenni, és ugrani.