Spyware telepedett a gépemre
-
Hogy mi volt a fertőzés özön, arról halvány segédfogalmam sincs. Volt itt minden: Risk, Trójai, Spyware, Anyámkinja(nagyon új), Adware, stb.
Azt tudni kell, hogy nem vagyok egy kezdő gépész és már volt egyszer egy ilyen, de akkor a frissen telepített SpywareDoctor letisztázta a dolgokat.
Az elsődleges védelmet egy teljes verziós Norton 2005 szolgáltatja live update-el. Emellett volt eddig a Spyware Doctor.
Azonban ez nem saját gép, hanem egy jó barátomé, aki megengedte, hogy korlátlanul(bármikor- bármeddig) használjam a gépét az intenet miatt.
Az ő unokaöccse rászabadult a gépre és össze- vissza letöltögetett mindenféle szart, aminek ez lett az eredménye...
A lényeg: Spyware Doctor beadta a kulcsot(se elindítani, se uninstallálni nem lehetett, try out Counterspy leginkább csak üzengetett és blokkolt, de nem fertőtlenített, Norton meg nem igazán utókezelésre ajánlott, hanem sokkal inkább megelőzésre(mikor 3 napja leültem a gép elé norton ki volt kapcsolva, javítani kellett a telepítését...) való.
Lényeg: SD-t drasztikusan letöröltem,(registryből, App.dat könyvtárakból is mindent), majd total commanderrel a program files könyvtárból minden gyanús programot uninstalláltam és vagy drasztikusan kitöröltem. (Amit nem lehetett letörölni, azt átneveztem halandzsára, és átmásoltam egy gyűjtő könyvtárba)
Ccleanerrel töröltem a gyanus bejegyzéseket az automatikus indításoknál, majd visszakeresgettem az ott megjelenített programocskákat.
Offline NortonScan, fullos CounterSpy Scan, majd az újratelepített Spyware Doctorral Scan(csökkentett módban is).
Ezután Ccleanerrel registry tisztítás, és minden védelem fullosra állítása.
(Kopp-kopp-kopp) Most minden klappol!
Szerintem a SD sokkal hatékonyabb, mint a CS.
Ez volt ám a kaland!
Ezentúl még a tulajok is csak vendégként fogják használni a gépüket(mindenféle jogosultság nélkül, létrehozok egy mappát, amibe telepítgethetnek, a többi tabu)az tuti! Itt röhög mellettem, de ez KOMOLY (már nem röhög...)
Kösz mégegyszer!