image-BD73_519E93E2.jpg
  • Dean Winchester
    Franck Ribéry ifijátékosként éveket húzott le Lille-ben, ám 16 esztendősen szélnek eresztették apró termete miatt.

Franck Ribéry tizenkét évesen került az északfrancia klub utánpótláscsapatához, ám – mielőtt a felnőttek között bemutatkozhatott volna – négy esztendővel később elengedték a kezét. Azt, hogy hogyan szólt az indoklás, a szélső elevenítette fel a Bayern München lille-i vendégszereplése előtt.

„Nagyon jól bántam a labdával, de túl kicsi voltam nekik. Én azonban olyasvalaki vagyok, aki nem adja fel egykönnyen, és örülök, hogy azóta jól alakultak a dolgaim.”

A 170 centisre nőtt középpályás hozzátette, hivatalosan nem emiatt küldték el, hanem amiért eltört a könyöke, de szerinte néhány héttel később bizonyosan megváltak volna tőle az olyannyira kritizált termete miatt. Ő azonban nem érez keserűséget.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem Lille-be, és érezhetem az észak illatát, ám elsősorban azért jöttünk ide, hogy nyerjünk.”

„Tudjuk, hogy ők is jó meccsre készülnek, arra, hogy legyőznek minket, de mivel két találkozó után csak három pontunk van, nagyon oda kell tennünk magunkat. Persze, ha hibátlanok lennénk, akkor is győzelmi kényszerben futballoznánk.”

„Ami a Lille-t illeti, nagyon boldog vagyok, hogy ekkora csapattá formálódott. Nagyon jó játékosai vannak, mégha néhányan külföldre igazoltak is. A szurkolóknak így is van okuk az elégedettségre.”