-
Beszélgettünk privát üzenetben Dean Winchesterrel, szerintem sikerült mindenki számára jó döntésekre jutni: ő visszafogja a törlés gomb (alkalmanként valóban indokolatlan, de sokszor teljesen érthető) használatát, cserébe viszont kérnénk mindenkit, hogy az
ebben a fejlécben található alapelveket a lehetőségekhez - és a topichoz - mérten próbálja betartani, és ne provokálja a másikat, valamint passzív csevegésre használja a fejlécben üldögélő modult, vagy az OFF topicot - azért vannak ott.
Persze, mivel itt néha komoly pénzek is forognak érthető, hogy elcsattan egy-egy durvább kifejezés, de mindenki figyeljen oda önmagára és egymásra is, hogy a házigazdának ne kelljen hozzánk fordulnia, emellett legyen toleráns a többiekkel.
Ha komolyabb személyeskedés történik (pl. a lent említett nácizás), akkor viszont azt válasz és törlés nélkül azonnal jelezzétek a moderátori topicban, az ilyesmit büntetjük - azokkal együtt, akik reagáltak rá, vagy kiprovokálták. Egy normális hangnemű vita vagy beszélgetés a nyugodtabb időszakokban elfér, el kell, hogy férjen (és a házigazda feladatai közé tartozik az is, hogy ezt kezelje, figyelmeztesse azokat, akik kezdenek indulatból reagálni), de a személyeskedés nem elfogadható - és mindegy, hogy ki kezdi, vagy ki ütött vissza először, moderátori szempontból mindenki hibásnak számít, aki részt vesz benne.
Köszönöm a figyelmet, remélem sikerül mindenki számára egy nyugodtabb, kellemesebb környezetet kialakítani.
szerk: ahogy itt alattam le is írta a kolléga, míg én fogalmazgattam :)