-
Bajnokok Ligája - Szerda
Szerdán végre kiderül a 16 továbbjutó csapat neve. Kérdőjelek még mind a négy csoportban vannak, azonban meglepetést nehéz elképzelnünk. Nézzük végig ismételten a nyolc mérkőzést, vizsgáljuk meg a jelenlegi állapotokat, reményeket, elvárásokat. Sok érdemlegeset nem lehet elmondani elöljáróban, ezért csapjunk rögtön a lecsóba, és tegyünk bele tojást is!
A csoport
A már nyolcaddöntős veretlen Bajorok az angol listavezető Manchester Cityhez látogatnak. A németek csoport elsőségét semmi sem veszélyezteti, míg Roberto Mancini alakulatának csak a győzelem lenne elég, ugyanis a Napoli otthonában elszenvedett vereséggel lépéshátrányba kerültek az olaszokkal szemben, akik így ha nyernek a pont nélkül utolsó spanyol Villarreal vendégeként, akkor újoncként bizonyosan ott lesznek a legjobb 16 között.
Manchester City – Bayern München
Hiába nyer a City, ez édeskevés lesz a továbbjutáshoz. A németeknél valami influenza járvány féleség lehet, mert Thomas Muller, Arjen Robben és Toni Kroos is elkapott valamit. Muller állítólag már kezdeni fog, de megint azon a középső középpályás poszton, ami nem a sajátja. Ő inkább a szélről befelé tud menni, de oda meg a sértődött Ivica Olicot tervezi Jupp Heynckes mester. Philipp Lahm pihenőt kapott, el sem utazott a kerettel, helyén Diego Contento fog kezdeni. Annyira felborítja Heynckes a mostanában amúgy is elég gyenge formában játszó csapatát, hogy simán lezúzza őket a harciasabb City.
Villarreal - Napoli[/nagy
De szép is lenne egy olasz továbbjutás a halálcsoportból. Azonban én még mindig 50-50%-ra teszem ezt, mert a Sárga tengeralattjáró a Madrigalban azért nem egyszerű megye II-es csapat. Nilmar a hétvégén már cserepados volt a Racing Santander ellen, de Juan Carlos Garrido mester még nem kockáztatja meg a kezdőcsapatot vele. Az olaszok a legjobb csapattal kezdenek, mindent egy lapra tesznek fel. Ha az angolok fizettek, akkor a spanyolok harcolni fognak, ha nem, akkor csak a tiszta lelkiismeretükért hajthatnak. A Napoli továbbmegy, szép ezt kimondani!
[nagy]B csoport
A B csoportban a már nyolcaddöntős Internazionale az orosz katonacsapatot fogadja. A vendégek csak abban az esetben jutnak tovább, ha ők nyernek, a másik párharc, azaz a francia Lille és a török Trabzonspor csatája pedig döntetlennel végződik. Ha nem így lesz, akkor az utóbbi mérkőzés győztese masírozik a legjobb 16 közé.
Lille – Trabzonspor
Néztem a Lille moszkvai vendégjátékát, és tetszett, amit láttam. Szépen megszerkesztett, jól összerakott, tudatos focit játszottak a franciák, igaz, az első góljukhoz kellett a szerencse. Onnan könnyebb volt játszani, mert nagyon kitámadott a CSZKA, de ennek ellenére is megérdemeltnek érzem a győzelmüket. Pár forduló óta mondogatom én már, hogy ez a Lille nem olyan rossz csapat, most meg is mutatták. Reális esélyük van a továbbjutásra! Moussa Sow és Eden Hazard a hétvégi Ajaccio elleni meccsen padozott, kellően pihentek lehetnek. A törökök védekezni jönnek, amiben – valljuk be – nem rosszak. Senol Günes nagy taktikus, területet kell elvenniük a franciák elöl, hogy ne legyenek gyors akcióik. Ez pedig tömörüléssel oldható meg a legegyszerűbben. Tehát hazai támadások, vendég védekezés. Tiszta fordított Szigetvár...
Internazionale – CSZKA Moszkva
Leonyid Szlutsky szerintem még egyszer sem küldte pályára mindkét ász csatárát az idei Bajnokok Ligája kiírásban – idegenben. Most Vágner Love és Doumbia is kezdeni fog, és a nem túl kemény Ranocchia-Samuel páros ellen kellene gólt szerezniük. Menni fog ez, tesókáim, itt a tuti! Szóval az oroszok kaparni fognak, persze addig, amíg meg nem szerzi a vezetést valaki a másik meccsen. Akkor elvesztik a lelkierejüket, és Zarate vagy Milito is beköszön egyet. Claudio Ranieri egy töketlen balfék, de ezt még ő sem tudja elrontani. Mindkét csapat lő gólt, nálam ez a tuti, nem a Pöttyös túró rúdi!
C csoport
Ha a Basel hazai pályán legyőzi az elmúlt szezonban döntős Manchester Unitedet, akkor az angol csapat története során harmadszor nem éli túl a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit. A Vörös Ördögök eddig csak az 1994/95-ös, illetve a 2005/06-os kiírásban nem tudták beverekedni magukat az egyenes kieséses szakaszba. Tehát a csoport kérdése az lesz, beáll-e bekkelni a MU, vagy tiszta vizet önt a pohárba, és szétszedi a nagyon közepes képességű svájciakat.
Basel – Manchester United
Költői a kérdés, de annyira nincsen SAF-nak védekező középpályása, hogyha Michael Carrick kidől, akkor kénytelen a jobbhátvéd Phil Jonest előretolni?! Ez komoly? Carrick ugyebár eltiltott, így az egyre jobb formába lendülő Fletcher mellé kellett még egy szűrőt csempészni, bár tudja isten minek, hiszen nem olyan erős a Basel, hogy ennyire kelljen védekezni. A jobbhátvédbe kimegy Chris Smalling, elöl pedig Javier Hernandez helyett Danny Welbeck kezd. A svájciaknál mindenki bevethető, Heiko Vögel karrierje legnagyobb lehetősége előtt áll. Szerintem szépen meg is torpan, azért a svájciak nem képviselnek akkora játékerőt. Ha az angolok odateszik magukat, akkor szerintem hendicapel is győzhetnek.
Benfica – Otelul Galati
Könnyű dolguk van a portugáloknak, csak győzniük kell a Fényben, és akkor azt nézni, mit játszik a Manchester United. Luisao sérült, Maxi Pereira pedig eltiltott, illetve Pablo Aimar is pihenni fog, mert nem szabad besárgulnia. A románoknál két eltiltott tér vissza az első csapatba, Ionut Neagu és Sergio Costin erősíti az amúgy elég gyengének tűnő vendégeket. A portugálok pont olyanok, hogy akkor játszanak szépen, amikor nem kellene, tehát most várható a látványos, ötletes, góldús meccsük. Szerintem kiütik a románokat!
D csoport
A D jelű kvartettben a hibátlan mérlegének köszönhetően már korábban továbbjutott Real Madrid a holland Ajax vendége lesz. A hollandoknak a vereség is beleférhet, ugyanis a harmadik helyen álló Olympique Lyonnal szembeni összevetésben - miután kettejük mindkét mérkőzése gól nélküli döntetlennel zárult -, gólarányuk miatt (+3, illetve -4) jobbak. Tehát kell egy nagyarányú francia győzelem, vagy holland vereség ahhoz, hogy a Lyon maradjon talpon. A spanyol csapatok soha nem a fair jellemükről voltak híresek, pláne nem akkor, ha a hétvégén El Classico lesz.
Dinamo Zagreb – Olympique Lyon
Szerintem a Maksimirben mészárlás lesz, a Lyon kivégzi a tartalékos védelemmel felálló horvátokat. Visszatért a vendégekhez Bafetimbi Gomis, akit Lisandro Lopez Briand és Bastos fognak támogatni a középpályáról. Ez túl erős egy Josip Simunic, Mathias Chago, Igor Biscan és Tonel nélküli hazai védelemnek. Azonban a franciák hiába gyilkolják le a horvátokat, ha a hollandok egy pontot megtartanak a Real Madrid ellen, akkor búcsút mondhatnak a továbbjutásnak. Épp ezért lesz a vége mészárlás, valakin bosszút kell állni ezért.
[nagy]Ajax Amsterdam – Real Madrid[nagy]
Hasonlóan a Barcelonához, a Real Madrid is tartalékolni fog a hétvégi szupermeccsre. José Mourinho olyan játékosokat fog bevetni, mint a számomra ismeretlen kapus Antonio Adan, vagy a totál peremember Raul Albiol és Hamit Altintop, illetve a most felépült Alvaro Arbeloa. Egy ember miatt nézném meg a meccset, ez pedig Nuri Sahin játéka, de egyébként tök érdektelennek ígérkezik. Ha a Lyon nem ajánlott fel sutyiban legalább egy játékost a spanyoloknak, akkor nem fognak hajtani a meccsen, és beérik egy 0-0-ás döntetlennel is. Persze lehet motiváló a tökéletes mutató, de nem hinném, hogy kardjukba dőlnének egy döntetlen esetén. Persze a Blanco-szurkeszek ellentmondhatnak nekem, de szerintem bűn gyenge meccsre van kilátás.
by Szigo prof