image-BD73_519E93E2.jpg
  • szomferi
    Szigo tollából:

Arsenal – Borussia Dortmund

Jaj, de megveretném az Ágyúsokat! A Borussia hatalmas derbin verte meg a Bayern Münchent, méghozzá az Allianzban fektették két vállra a Bajorokat. Ez azt mondatná velünk, hogy kiváló formában vannak. Szeretném én is ezt gondolni. Azonban a legutóbbi Olympiakosz elleni meccsük nem ezt mondatja velem. A németeknek mindenképp kellene a három pont, hiszen csak így maradhatnak versenyben a továbbjutó helyekért, az Arsenalnak pedig elégséges lenne egy döntetlen, de az sem életbiztosítás, hiszen az utolsó fordulóban Görögországban lépnek pályára. M indezek tükrében tehát bátror játékot kell várnunk mindkét csapattól, a döntetlen nem elfogadható eredmény egyik oldalon sem. A londoniaknál a hétvégi győztes csapatban annyi változás várható, hogy Gervinho és Mikel Arteta helyett Tomas Rosicky és Marouane Chamakh kezdőkénti pályára lépését tervezi Arsene Wenger. Rajtuk kívül még Per Mertesacker helyén Laurent Koscielny lehet kezdő. Ez nekem tetszik, gyengébbnek érzem a franciát, mint a németet. Emellett a németek védősorában is lesz egy nagy hiányzó, Neven Subotic, akinek péppé törték az arcát. A helyén Santana kezd, akit én mindig is egy alsó középkategóriás játékosnak tartottam. Na, hát őt tényleg befűzheti párszor Robin Van Persie. A Borussiában pályára lépett szombaton Lucas Barrios is, igaz csak csereként. De az ő visszatérése nagy öröm, mert bővül a támadó repertoárja a vendégeknek. Szerintem Mertesacker hiányában gyengébbek lesznek az Ágyúsok hátul, lőhetnek gólt a németek is.

Tipp: 2,5 gól felett

Milan – Barcelona

A forduló legmenőbb csatája lesz, hiszen két hatalmas nemzetközi szurkolótáborral rendelkező csapat fog pályára lépni a San Siróban. A Katalánok tűnnek nekem tartalékosabbnak, ami azért érthető, mert ők vannak a magasabb páholyban. Nem lesz a spanyol csapatban Iniesta, Dani Alves, Adriano és Pedro sem, így pedig felforgatott csapattal állnak fel. A legnagyobb hazai hendicap Javier Macherano, akiről csak az legelvakultabb katalán-fanok gondolhatják azt, hogy jó középhátvéd. Mivel az argentint hátratolta Pep a védelem tengelyébe, ezáltal Carles Puyol kiszorult a jobbhátvéd posztjára. A most felépült Pato, valamint az extra motivált Ibra szétszedhetik a Macherano-”divatdiktátor” Pique duót.

A hazaiak még mindig pocsékak a széleken, Abate és Antonini sem Milan szintű játékos, sajnos náluk nincs jobb. Alexis Sanchezt mondják jobbszélre, aki úgy ismeri a balhátvéd Antoninit, mint a tenyerét, tehát sima liba az elfutása. A balszélre teszik most Lionel Messit, de neki tök mindegy, honnan lép ki. Az olasz védelem még ennek a gyengébb támadósornak is átjáróház lesz.... Mindketten simán továbbjutottak a csoportból, tehát tényleg látványos csemegét nyújthatnak a futball kedvelőinek.

Tipp: 2,5 gól felett