image-BD73_519E93E2.jpg
  • szomferi
    Itxako Navarra - Larvik

Az 1. mérkőzésen viszonylag szoros eredményt jósoltam, ami meg is valósult, sőt még szorosabb lett, mint vártam, hiszen csak 23-21-re kaptak ki a spanyolok. Ezek után akár azt is várhatnánk, hogy a szűk idegenbeli vereség után hazai pályán majd legyűrik a Larvikot és behúzzák a kupát. Most azonban magabiztos vendég sikert várok. Már az 1. meccs kapcsán is írtam, hogy norvégok semmivel sem gyengébbek idegenben, mint saját közönségük előtt. Elég csak megnézni a legutóbbi 2 idegenbeli találkozójukat, Győrben pl. esélyt sem adtak Görbiczéknek, végig vezetve nyertek 24-18-ra, Podgoricán pedig a félelmetes atmoszférájú Moracsában oktatták Popovicsékat. Ha csak a végeredményt látjuk azt hihetnénk, hogy szoros találkozó volt, de aki látta az tudja, hogy sima volt. Már 9 góllal is vezettek Hammersengék (összesítésben 14 góllal), de aztán az utolsó 15 percre kiengedtek így jöhettek fel a montenegróiak. Na most biztosan nem fognak kiengedni, mivel csak 2 gólos az előnyük, ez az előny arra pont jó lesz, hogy végig teljes intenzitással játszanak. Márpedig akkor bárhol bárkit levernek, nem is akárhogy. Láthattuk, hogy milyen kellemetlen stílusa van a spanyoloknak, milyen egységesek csapatként és Barbosa vagy Turej személyében világklasszis játékosaik is vannak persze, de mindez kevés lesz a mezőnyből kimagasló norvégok ellen. A larviki siker fő letéteményese a Larsen és Hammerseng vezette sziklaszilárd védekezés lesz, valamint a 36 évesen még mindig fantasztikus Leganger. A szőke kapuslegendának hihetetlen érzéke van ehhez a játékhoz, én ennyire intelligensen védő női kapust még nem láttam. Ha neki véletlenül nem menne, akkor a padról beszállva segíthetne nekik a még nála is rutinosabb Rantala, aki annak idején végigverte a világot a dán válogatottal. Szóval szokás szerint kevés gólt fog kapni a Larvik. Az, hogy ők mennyit dobnak, nagyban függ attól is, hogy mennyire tudnak gyors indításokból gólokat szerezni, ha K.M. Johansenék megszórják magukat indításokból, akkor ez egy sima meccs lesz, ha végig nagyon fegyelmezetten vissza tudnak zárni a spanyolok, akkor "csak" viszonylag szorosabb győzelmet fognak aratni Lökeék. A jövőre már a Győrt erősítő szöszi beállós a BL cím mellé a gólkirálynői titulust is magáénak tudhatja majd. Nekem egy kicsit hasonlít ez a párharc a Buducnost-Larvik elődöntő párharcára, az 1. meccsen ott is átlagos teljesítményt nyújtott a Larvik, de a 2. mérkőzésen már más fokozatba kapcsolva állvagy hagyták az ellent. Most is valami hasonlót várok, bár ez szerintem nehezebb meccs lesz nekik, mint a podgoricai. Egyébként sem félelmetes ez a spanyol armada otthon, nyert itt idén már egy Leipzig is, a Hypot alig verték meg, a Krimet alig 1 góllal és az addigra szétesett Valcea is végig vezetett náluk, bár őket a végén begyűrték. A norvégok mostanra már teljesen kielemezték a játékukat és biztos vagyok benne, hogy Konkollyal ellentétben, az ő szakvezetésük pontosan tudni fogja mit kell ellenük játszani. Ez is egy nagyon kevés gólos meccs lesz masszív védelmekkel, birkózással, szóval nem lesz ez közönségszórakoztató találkozó, de ilyet nem is lehet játszani egy olyan stílusú csapat ellen, mint a Navarra. Azt várom, hogy a norvégok már az elején magukhoz veszik a kezdeményezést és végig vezetve 4-5 góllal diadalmaskodnak és felülnek Európa trónjára.

Tipp: Larvik -2,5 gól

Odds: 2,40

Iroda: Bet365