image-BD73_519E93E2.jpg
  • szomferi
    2011. április 23. - Szombat

1. Bayer Leverkusen – Hoffenheim
    (2011. április 23. - 15.30)

5-1-es demoralizáló vereséget szenvedett a Leverkusen az Allianz-Arenában, ami rányomhatja a bélyegét az évad végére. Lehet konspirálni, hogy bunda volt az a meccs Jupp Heynckes sajátos helyzete miatt, de én nem hiszek ebben, Németországban különösen nem, amelyet a legtisztább bajnokságnak tartok. A biztos, hogy a tréner nyáron távozik Münchenbe, és én a legelhibázottabb lépésnek azt tartom egy vezetőség részéről, amikor egy biztosan távozó mestert megerősítenek a posztján az évad hátralévő részére. Ilyenkor a játékosok nem tudják, mihez kezdjenek, hiszen olyan emberre kell hallgatni, aki nem sokáig lesz ott, az új emberről pedig még semmi hírük nincsen, nem tudják tehát kinek, és mit bizonyítsanak. Ez szerintem csak káoszt szül, amit láthatunk jó néhány másik csapatnál is. Ami még tovább tetézi a bajt, hogy Jupp Heynckes egész héten betegséggel bajlódott, és nem biztos, hogy a hétvégi bajnokin leül a csapatának a kispadjára. A Bayer-védelem korábban elég jól muzsikált. Amíg nem kapták be ezt a múlt heti ötöst, addig a liga harmadik legjobb védelmét tisztelhettük a Castro, Schwaab, Reinartz, Kadlec fémjelezte négyesben. Ez az öt dugó ellenben most kicsit kibillentheti az önbizalmat ott hátul... Marco Pezzaiuoli, a vendégek trénere ugyanabban a szituációban van, mint Heynckes. Nyáron távozik, nem biztos, hogy teljesen képes kezelni a csapatát. Utódja Holger Stanislawski, a St. Pauli jelenlegi edzője lesz, tehát itt annyi az eltérés, hogy megvan a követője, a játékosok tisztában vannak a jövővel. Pezzaiuoli visszaállt a 4-4-2-es hadrendre, ahol Ryan Babel és Vedad Ibisevic a két ék, őket pedig a középpályán egy elég támadó felfogású négyes segíti (Rudy, Ibertsberger, Sigurdsson, Alaba). Én a kis izlandi gyerekben komoly potenciát látok, szerintem ő most a legjobb középpályása a csapatnak. Ahohz képest, hogy legtöbbször csak csereként lép pályára, ő a csapat második legeredményesebb gólvágója Ibisevic után (8 gól). Szerintem a Bayer megtört múlt hétvégén, a Hoffe pedig képes lehet egy gólra idegenben is. Jó szorzót kínálnak a fogadóirodák erre a lehetőségre...

Tipp: mindkét csapat lő gólt

odds: 1.72

fogadóiroda: bet365

2. Tottenham – West Bromwich Albion
    (2011. április 23. - 16.00)

Hatalmas mérkőzést játszott szerdán a Spurs az Arsenal ellen, a White Hart Lane-en 1-3-ra mentek már az Ágyúsok, de nem adták fel a hazaiak, 3-3-ra mentették a találkozót. Évek óta a a bajnokság leglátványosabb meccsiet produkálja a két együttes, érdemes ezt a párosítást figyelemmel követni. Pár nappal kéősbb most újra a White Hart Lane-en lépnek pályára, de most egy kicsit egyszerűbb banda ellen. A WBA jó formában van, hiszen mióta Roy Hodgson lett a menedzserük, volt egy hét mérőzésen át tartó veretlenségi sorozatuk, amelynek a Chelsea vetett végett a Hawthorns-ban (1-3). Az a statisztikai adat, amit minden egyes alkalommal hangoztatok esetükben, hogy a Hodgson-éra alatt minden meccsükön betaláltak legalább egszer, most is jónak tűnik. Miért is? A Spurs esélyesebb a győzelemre, hiszen Harry Redknappnak mindenképp kell a három pont, hogy versenyben maradjanak a negyedik helyet jelentő Bajnokok Ligája indulásért. Jelenleg 2 pont a lemaradásuk a Manchester City mögött, ez pedig a hátralévő hat fordulóban csakis tökéletes mutató mellett dolgozható le. Tehát elméletileg győzniük kell, amire azonban nem adnak szép szorzókat az irodák, sokkal nagyobb veszélyt érzek ebben a hazai diadalban. Láthattuk szerdán, hogy a védelmük egy kalap kaki, a Milan elleni idegenbeli győzelem óta pedig a formájuk is sokat süllyedt (9 mérkőzés 1 győzelem). A White Hart Lane-en nem mernék a meglepetésre játszani, de arra mindenképpen, hogy a Baggies bepaszíroz ismét egyet. Két alaphátvédje a Spursnek sérült (Jonathan Woodgate és Ledley King), William Gallas újjászületett náluk, de öreg ő már ahhoz, hogy egy héten belül két jó meccset is lehozzon. Elméletileg Redknapp így küldi pályára a hátvédsorát: Corluka, Dawson, Kaboul és Assou-Ekotto. A balhátvéd jó, kipipálom, de Corluka szerintem nem jobbhátvéd... Ott érzek sebezhető pontot a védelemben, és erre szépen rájátszhat majd Hodgson, aki nem egy hülye gyerek azért. Látok esélyt tehát a vendég gólra, de most nem a mindkét csapat lő gólt opciót választanám, hanem a sok találatot. Benne van szerintem a meccsben a 4-5 hálóbanyúlás is...

Tipp: 2,5 gól felett

odds: 1.72

fogadóiroda: betsson

3. Kecskemét – Kaposvári Rákóczi
    (2011. április 23. - 17.00)

Felborult az első osztály, mindenki ver mindenkit, aztán pedig vissza. Ha itt akarunk eltalálni valamit, akkor fel kell kötnünk a gatyánkat. Mert milyen eredmények voltak az elmúlt időszakban a két csapat esetében? Példának felhozom azt, hogy a KTE kikapott hazai pályán a Pápától 1-0-ra, míg a Rákóczi győzött Pakson 3-2-re. Ezek voltak azok az eredmények, amelyek a legváratlanabbak voltak az elmúlt hetekben. Múlt héten azt vártam, hogy a Kecskemét feltámad a Paks ellenében, és egy látványos meccset fog játszani. Végignézve a meccset, illetve az összefoglalót, azt lehet mondani, hogy próbálkoztak, helyzeteik is voltak, azonban mindent elpuskáztak, a hazaiak pedig büntettek rendesen. Tehát három mérkőzés óta nem lőttek gólt az NBI-ben, amire még soha nem volt példa! Ezután jött el a hétközi Magyar Kupa elődöntő a Zalaegerszeg ellen, ahol engem szó szerint összeszarattak a hazaiak. Tomiszlav Szivics eszméletlen taktikát dolgozott ki, egy félidő alatt 4 gólt akasztottak be a zalaiak kapujába, pedig a Csank-csapatok nem szoktak csak úgy ennyit kapni. A kupadöntő tehát kipipálva, egyértelműen egy céljuk maradt: nem égni a bajnokságban. Ugyanis ott most kezd meleg lenni a bugyi, 27 pontjuk van, és az MTK a 24 pontjával már kieső helyen áll! Nincs más megoldás, meg kell verniük a Kaposvárt. A zöld-fehérek is kupaelődöntőn vannak túl, ők a Videotontól kaptak ki hazai pályán 1-0-ra, tehát nagy valószínűség szerint megálltak itt. A bajonkságban egy holttérben mozognak, habár harmadikak jelenleg, de én nehezen hinném, hogy a végén is ilyen előkelő helyen lesznek. Nincs ott pénz a prémiumok kifizetésére... Azonban van egy nagyon hatékonyan működő Perics-Oláh csatárpárosuk, akik mindenkire veszélyesek lehetnek. A KTE-nél visszatér Tököli a csapatba, és a ZTE ellen parádézó Foxi-Litsingi páros is pályára lép. Most már tényleg nem hiszem, hogy ne találnának be a hazaiak, szerintem itt is lehet egy gólcunami....

odds: 1.60

fogadóiroda: sportingbet

4. Siófok – Szolnok
    (2011. április 23. - 17.00)

Az nb1.hu kiesési rangadóként aposztrofálja a meccset, ami szerintem nem kicsit (hanem hatalmasan) elhibázott lépés részükről. A Balaton-partiak simán harcban vannak az elsőosztályú tagság megőrzéséért, ezzel szemben a szolnokiak már készülhetnek a másodosztályra. A Siófoknak tehát nem a Szolnok a vetélytársa, hanem az MTK, a Kecskemét és az Újpest. Mégis kicsit félve nyúltam először a meccshez, amit az gerjesztett, hogy a Simonék lenyomták az UTE-ét múlt héten, és már nem egyszer olvastam olyan hozzászólásokat az ellenfél edzőitől, hogy ez a Szolnok már nem az őszi Szolnok, sokkal jobbak, szervezetebbek. Én is úgy látom, hogy van némi javulás a játékukban, de olyan hatalmas volt a hátrányuk a többiekhez képest, hogy ezt ledolgozni lehetetlenség. Épp ezért érzem elégnek tőlük azt, hogyha hazai pályán a saját közönségüknek bizonyítanak, megmutatják, hogy lám-lám alkalmasak ők az első osztályú meccsekre is, aztán idegenben nagy küzdelmek árán leadják a három pontokat. Ezt csinálták Győrben, Szombathelyen, Pakson, Zalaegerszegen is, az egyedüli kivétel a Budapesti Honvéd elleni idegenbeli találkozójuk volt, ahol sikerült 0-0-ával kibekkelni a meccset. A Siófoknak pedig most mindenképpen kell a három pont, mert csak úgy ér valamit a debreceni bravúr-győzelem, ha ezt tovább tudják vinni, a kötelező meccseiket behúzzák. Horváth Károly edző nem véletlenül nyilatkozta tehát azt, hogy „A Szolnok elleni találkozót a következőnek, és nem a legfontosabb mérkőzésnek tartom”. A játékuk, a lelkesedésük alkalmas arra, hogy behúzzák a három pontot, ha félve is, de én is hazai győzelmet mondok.

Tipp: Siófok győzelem

odds: 1.80

fogadóiroda: gamebookers

5. Mönchengladbach – Borussia Dortmund
    (2011. április 23. - 18.30)

Nem akarom sokáig húzni az indokokat, sok gólra számítok. Első ok erre az, hogy a 'Gladbach az évad elején a legbiztosabb „overes-csapat” volt, szinte minden meccsükön jöttek a gólok. Azonban kirúgták Michael Frontzeket, és utódja, ez a Lucien Favre egyre inkább átvette a Herthánál már megcsodált ötlettelen játékát. Nem való ehhez a csapathoz a svájci muksi, sokkal inkább egy védekező játékosokkal teletömött kerettel tudna alkotni. Itt azonban tele van nyomva a csapat kreatív, támadni képes arcokkal, akiket össze-vissza tologat, kirak, betesz. Ez tehát a sok gól ellen menne, de az nem, hogy a hazaiak lényegében kiestek, és nyomás nélkül játszhatnak minden meccsükön. Nincs is jobb indok a jó, látványos találkozóra, mint a leendő bajnok ellen pályára lépni. A Dortmund veszi a lapot erre, szereti azt, amikor nem 18 emberrel védekeznek ellenük, hanem felvállalják a nyitott játékot. A szombati főmeccsről van szó, tehát ez is motiválhatja a két csapatot a gólokra. A másik ok nekem a gólokra az Marco Reus személye, akivel kapcsolatban pont most hozták napvilágra, hogy erősen kerülgeti a Bayern München. Én már hónapok óta mondom, hogy ez a srác többre érdemes egy kiesőjelöltnél, olyan dinamika van benne, ami kevesekben. Ő most tehát eladhatja magát a Bajoroknak, jó ajánlólevél lehet egy-két gól a legnagyobb vetélytársnak. A vendégek páholyban vannak, de facto övék a Salátástál, kicsit ők is kiengedhetnek, és átmehetnek a showműsor irányába. Egyértelműen gólok irányába indulnék el, nem is fizet rosszul!

odds: 1.65

fogadóiroda: betclic