-
tisztázzunk egy két dolgot, mert az első mondatod nagyon nem tetszett:
1) már abbahagytam a rendszeres pókerezést, pont azért mert hiába játszom a logikus és szisztematikus tanulás útján "kifejlesztett" játékomat, a mezőny annyira felhígult szerencsés amatőrökkel, hogy feladtam a velük való küzdelmet és idegeskedést, ahogy a 70%-os partijaim kb 70%-át is bukom, ezért a gép ellen sincs kedvem hadakozni. egy időben jól termeltem, aztán a profit minimálissá zsugorodott (havi 20-30e), ennyiért pedig nem fogok idegeskedni. Nem vagyok szerencsés a pókerben, és nem azért mert rosszul játszom; mint említettem még így is sikerült profitot termelni. Ha kicsit is szerencsés lennék, meglett volna minden hónapban a +100e...
2) A pókert sosem tekintettem szerencsejátéknak, ahogy a sportfogadást sem. Ahogy a sportfogadás is megkívánja hogy naprakész legyél belőle, úgy a póker is megkívánja azt, hogy fejleszd magad és tanulj (a hibáidból is). Mikor elkezdtem pókerezni, tudatosan rámentem arra, hogy ne a szerecsén múljon. Megvettem és elolvastam kb 6-7 könyvet, mindig megvettem a Card Player magazint, majd később az utódokat, és a neten is rengeteg cikket olvastam. Youtube-on megnéztem szinte az összes videót ami pókerral kapcsolatos, letöltöttem és megnéztem 4 év főversenyét, élőben is rengeteget játszottam. 1 év alatt sikerült nullszaldósból nyerő játékossá lennem, de nem a szerencse miatt!
Kis adalék emellé, hogy maximalista vagyok, tehát ha valamit csinálok, akkor azt beleéléssel csinálom, nem félvállról. Nem hiszek Istenben és semilyen felsőbb erőben, így próbálom úgy rendezni az életemet, hogy a szerencsének is kevés szerepe legyen benne, mert arra sem támaszkodhatom.
Úgyhogy kikérem magamnak, hogy a szerencsének köszönhető a profit, amit a pókeren termeltem, vagy az amit a sportfogadással. Ha olyan szerencsés lennék, akkor tegnap nyert volna a Sporting is, egy nappal korábban pedig a Juventus 2-0ról. Ha ez a kettő jön, már 13ezerrel többem lenne most.