Negatív élmények a Királyi Postával.....
  • legensy
    #62
    Régen rendszeresen, hetente kaptam táviratilag 5000Ft-ot.
    A postás jól ismert, de mivel gyalog kellett volna feljönnie a 3. ra ezért elkezdte a földszinti néninek átadni a pénzt. Aki volt olyan aranyos ráadásul, hogy 500ft borravalót adott "állítólag" a postásnak, mert -
    milyen aranyos és olyan sokat mászkál, és mennyi dolga van és alig fizetik meg- néven.
    Elegünk lett abból, hogy mindenünket ő vett át, hivatalos leveleket, csomagokat, pénzt, sőt, erőszakoskodott, hogy majd ő ezentúl befizeti a közösköltségünket is személyesen a gondnoknak. Na, neee...
    Szóval elintéztük "volna" a postán, hogy csak nekünk a kezünkbe mindent.
    Erre, jöttek a pénzek, és hol az értesítő? miközben otthon csücsült párom, hát a lépcsőház ajtó, utcai, külső ablakára ragasztva.
    Aztán következő hét, megyünk haza, és az utcán a lépcsőházajtó előtt a földön a lucskos hóban ott árválkodik az értesítőnk sárosan, összetaposva. Ez az egy alkalom, hogy nem voltunk otthon.
    De egy évig, hetente így volt. Hol a postaládák tetején, hol az utcán, vagy az ablakra ragasztva, hol a szomszédban, hol a földszinti néninél....
    Mindig otthon volt valaki! Egy alkalom kivétel. Soha, de soha nem csöngetett be, még akkor sem amikor többedszer tettünk panaszt.
    A leveleket sem találtuk sehol, amiket vártunk, nyomozni kellett, hol lehetnek.
    Nem volt rá példa, hogy ne tudtuk volna, mikor mi jön, ezért tudtuk, keresni kell a pénzről a papírt vagy levelet.
    Bár, ki tudja. Lehet, kaptunk annyi pénzt, tudtunk nélkül, hogy már milliomosok lennénk? Csak a postás elfelejtett még értesítőt is adni?
    Amúgy meg a távirati feladás majdnem 2000 ft! nem tudom mire szedik be, ha oda sem adják becsülettel.
    Most ahol lakunk, itt szépen megkapunk mindent, minden levél a ládában van, és szépen az ÉRTESÍTŐ IS A LÁDÁBAN a mienkben!! Csak biztos klausztrofóbiás a postás, hogy nem mer a liftbe szállni a 9. emeletig, mert még SOHA nem csengetett, pedig mindig itthon várja valaki.
    Bár volt egy eset, mikor lent a lépcsőház ajtajában összefutottam vele, de nem adta oda, mert kedvesem nevére jött, mondtam neki, hogy két perc és itt van, máris jön le, egy szó nélkül megírta az értesítőt, és nem is a kezembe, hanem a postaládába dobta és köszönés nélkül elment. kb. 40 másodperc múlva ért le az én Életem, de távirati postás, motorral már lelépett.
    És akkor ne is beszéljünk arról, hogy mióta van a logisztikai elosztó központ, azóta, két-három hét késéssel kapjuk a leveleket, és a sima csekken feladott pénzt 2-3 nap helyett 8-14 nap alatt kapjuk meg.