• CarlosBoy666
    #40
    Rem még most 5 évvel később sem képes egyetlen sakkgép szupergép sem meglátni a győzelmet 2 mp alatt

    Dámában vagy malomban a gép verhetetlen annak van az előbbi 2 játékban nagyobb esélye a győzelemre aki kezd ezek a játékok fel vannak törve, vagyis a kis variációszámuk miatt a gépben már benne van az összes variáció! csak akkor lehet ezekben a játékokban a minden variációval rendelkező programot megverni , ha egy tökéletes játékossal játszik, és az ember kezd!

    A sakkot is fel lehet törni vagyis minden variációt tárolni, de a gépnek kell olyan képesség is h a variációból melyik lépés a legjobb ,ennek számolása olyan lenne mint elmenni a szaturnuszra.Nemzedékek játszanának egy sakkmeccset:)De egy variáció meglépése után szűkül az eddig eltárolt variációk száma. De ha a program 10 lépésnyire lát előre akkor ennyi raiáci közül kell meglelni a LEGHELYESEBBET=: nézd meg h a te egy lépésed után az ellenfeled hányat (pl a kiránynő lépésed után ő léphet gyaloggal futóval...)léphet és ezeket szorozd össze.Tárold el a felyedben ezt a számot, és válaszd ki a legjobbat:)(nem is olyan egyszerű:)pl amúgy több mint 10, de ha 10 el számolunk minden lépésben, akkor 10*10*10*10*10*10*10*10*10*10 a variáci száma.
    És ez még csak a 10. lépés és ha a játszma 50 lépés? de nem mindig 10 az egy lépésben léphető lépévariáció a véégjátékban kevesebb a középjátékban, és a megnyitásoknál több.

    <Barátok köztöt néztem közben, lehet h az egész szöveg egy nagy marhaság:)>