• Zocsi
    3P: A környezeti viszonyokat tényleg kijelenthetjük, hogy manapjág a vízhiány még nem jelentős, de mi lesz tíz vagy húsz év múlva?
    Az is rendjén van, hogy Paknál a Dunából veszik a vizet, de mi van ha annyira leapad a szintje, hogy többé ez nem lehetséges? Erre még lehet, hogy nincs semmilyen ómen, de kb. másfél hete jártam Erdélyben és láttam ott egy két érdekes dolgot. Például olyan víztározót (Békásnál) melynek szintje kb. 10-15 méterrel volt a tavalyi alatt. (Tavaly is voltam ott és láttam. Ja, a tó egyébbként kb. 40km hosszan terül el,tehát nem kis vízmennyiségről lehet szó.) Továbbá a víztározót ellátó két folyó is oly mértékben volt elapadva, hogy alig csordogált némi víz bennük. Már-már folyó helyett pataknak is nevezhetné a járókelő. A hajdani méretekre csak a meder utalt. Mind1.
    Abban azonban igazad van, hogy ezeknek a problémáknak a megoldása a technológiai folyamat megváltoztatásával is lehetséges. Ez azonban mindenre igaz, ami ma a technikával kapcsolatba hozható a világpiacon. Egyelőre üzemagyagcellás aoutók sem futkosnak tömegével az utcákon, mert a technológia és a hidrogén előállítása drága. Persze a nagyobb autókonszernek is leginkább ebbe az irányba kacsingatnak. De ez már a jövő.
    Zárásnak itt is elmondhajtu szerintem, hogy addig nem lesz semmilyen változás, amíg a felsőtízezer érdekei mást diktálnak. Még midig a pénz beszél, sajnos.