Nem tudom, hogy mennyire esik ez egybe, de leírom. Az imént olvastam egy cikket az indexen az Ny-Európában tapasztalható magas, rekordszerű hőmésréklettől. Említenek francia, finn meg sok más példát, ed egyet kiemelnék. Az olaszországi példánál említi azt, hogy a kiemelkedően magas hőmérséklet miatt nagyon jelentős aszályok sújtják az országot. Ergo irtó kevés a megmaradt ivóvízkészlet (ha jól tudom olaszban egyébbként sem valami jó az ivóvíz minősége), továbbá a megnövekedett légkondi igények miatt az áramfogyasztás is ugrásszerűen növekszik. A gond ezzel csak az, hogy az erőművek hűtőtornyait is víz hűti és ebből is hiány van. Emiatt lehetnek egész országrészekre kiterjedő áramkimaradások, melyek a cikk szerint jelenleg kb. 2,5 millió embert érintenének.
Mivel Anglia nem tartozik a trópusi övezetben, ott nem "ennyire" kritikus a helyzet. (Az átlag 19 fok helyett csak potom 28 fok uralkodik arrafelé, ami nekik már kánikula.) Szóval szerintetek lehetséges-e az, hogy Anglia megneszelve a keleti helyzetet megelőző lépésekre szánja el magaát, ami - ha jobban belegondolunk - csak az utókor hasznára válhat és akár még világpiaci vezető szerepet is betölthet a "natúr-energiatermelésben"? (Ez lenne neki a 2., immár high-tech ipari forradalom kiindulópontja. Mert ha figyelembe vesszük az olasz szituációt és számítunk arra, hogy ez csak idővel rosszabodik, akkor a fosszilis, de még a nukleáris energia is háttérbe szorulhat a vízhiány miatt. Persze még mindig ott a folyékony nitrogén, stb.) Véleményetek szerint Anglia végre felismerte azt, hogy a Földön változtatni kell a technológiai szempontban, vagy pusztán csak a gazdasági érdekeket nézi, ahogy azt nagyon sok helyen szerte a Világban?