• NEXUS6
    #24
    Ha jól tudom, javíccsatok ki ha tévedek, azér forog a kütyü visszafelé, mert nem tökéletes a tükör, és a fotontól felveszi az energiát, amit hősugárzás formájában lead. Ez a hősugárzás a sötét felületen intenzívebb, ezért forog visszafelé. (zárójelben jegyzem meg, hogy a hősugárzás szintén fotonokból áll). Persze ez is csak egy elmélet, mint ahogy az egész tudomány. A gyakorlatot olyan dógok jelentik, mint a Trabant, a Konkórd, meg az egész űrhajózás, Mari néni Rakéta porszívója, meg a számítógép elötted. Ezek mind olyan cuccosok, amiről valamelyik akadémikus az utóbbi 100 évben aszonta, hogy lehetetlen.

    Ha meg már az energia megmaradás szóba került had
    idézzek:

    "Egyszerű részecskeütközés esetén egy ilyen oda-vissza menő részecskeáram kölcsönhatási bozont cserél egy másik hasonló árammal. Ezt Heisenberg határozatlansági relációja teszi lehetővé, amelynek értelmében egészen rövid időtartamokra, illetve távolságokon megengedett az energia-, illetve impulzusmegmaradás sérülése: "deltaE*deltat >= h'/2" és "deltaP*deltax >= h'/2", ahol "delta" az utána álló mennyiség (kis) változását jelöli, E, p, t és x a szóban forgó részecske energiáját, impulzusát, az eltöltött időt és a megtett úthosszat. A 2 pi-vel osztott Planck-állandó, "h' = 1,055*10-34-ediken J/s" kicsinysége biztosítja, hogy a makrovilágban a megmaradási törvények pontosan teljesülnek."

    A képleteket kénytelen voltam én kiegészíteni, mert képeket nem lehet beszúrni. Ha valamit elszúrtam kéretik a fizika szakosokat kijavítani.
    Aki meg tudja mondani honnan származik az idézet, annak fizetek egy sütit a Béke szállóban!!! :-)