• Gabo
    v#:
    Lehet, hogy számodra hihetetlennek tűnik, de x86-os platformon, Windows alatt is vannak olyan alife programok, amik akár több száz egyed viselkedését is lekezelik. A számítokgépek teljesítménye minden évben megkétszereződik. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor szerintem semmi akadálya annak, hogy idővel a játékokban tényleg egy valós interaktív környezet jöjjön létre. Persze az igazán komoly kutatásokat nagygépes környezetben unix/linux alapú rendszereken végzik.

Ami pedig az animátorok munkáját illeti, nagyon is tisztában vagyok vele, hogy mi is a dolguk. Évek óta foglalkozom 3D grafikával hobby szinten. A fenti rendszer csak azt teszi lehetővé, hogy a mocap rendszereket kihagyhassák egy-egy animáció elkészítéséből. (Idő és pénz megtakarítás.) Továbbra is az animátorok feladata marad stílust vinni az animációba. Az ő dolguk marad az arcmimika és a kezek finom mozdulatainak elkészítése, mint ahogy az is, hogy az új rendszer beállításait elvégezzék.
    Ez csak egy újabb eszköz és nem helyettesítheti a munkájukat. Ezt próbáltam elmagyarázni már előzőleg is.