Nálatok előfordulnak hasonlók?
  • TheZsenyka
    #1
    Nálatok előfordulnak hasonlók?

    Tulajdonképpen nem állíthatom hogy tömegesen fordulnának elő elektromágneses jelenségek a lakásban, de van két dolog ami nagyon jellemző.

    1., Kikapcsol a TV. Először azt hittem hogy gáz van a TV-vel de mikor másodjára is megtörtént, sikerült felfedezni az összefüggést: ha a mobiltelefonomat a TV tetején hagyom, bejövő hívásra kikapcsol a TV. Egyébként rendszeresen előfordul.

    2., Tegnap történt egy újabb konstans jelenség "felfedezése" a részemről. Kapcsolom ki a gépemet - ugye szoftveres shutdown - és rombolok lefeküdni. Amikor kikapcsolt a monitorom (21" IBM P260) fura csipogást hallottam ami másodperceken át tartott. Na mondom, kezd hazamenni a monitor. Már kezdtem gondolkodni hogy mit vegyek helyette. Éjjel felébredtem olyan három körül, na mondom befejezem a filmet amit elkezdtem. Még maradt belőle egy óra. Hajnali négy körül úgy gondoltam alszom még egy kicsit. Kapcsolom le a gépet, megint csipogás amikor a monitor lekapcsol standby-ba. Akkor látom hogy édesanyám ottfelejtette a monitorom tetején a csipogós számológépét. A jelenség minden esetben megismétlődik.

    Jó jó. Nem tartom valami nagy csodának. Nyílván elektromágneses jelenségek amik hétköznapi fizikára épülnek. Inkább az lenne a kérdésem, hogy nálatok mik a leg furább esetek amik megtörténtek?