• Poki
    "Több kérdés irányult arra, hogyan válik le az ATV, ha az ISS kritikus magasságba kerül, illetve a Földre való visszatéréssel kapcsolatban is sok felvetés hangzott el."

"Az Európai Űrhivatal (ESA) Automata Szállító Jármű (ATV) programja sikeresen átjutott a mérföldkőnek számító Critical Design Review (CDR) fázison, mely során 140 nemzetközi űrszakértő fejezte ki teljes meggyőződését a jármű tervei felől az 55.000 oldalas technikai dokumentáció elemzése végeztével."

Ha átjutott ezen a fázison akkor mégsem értem az egész cikket. Mert ha a visszatérés nem megoldott még akkor minek ez a nayg felhajtás. Ennyi erővel elég lenne csak magát a vizet kilőni tartály nélkül, legálabb azon nem kell gondolkodni, hogy jöjjön vissza. De minek tervezni valamit (ha a kép is azt mutatja), ha csak kimenni tud az űrbe vissza meg nem.

"Ezek az észrevételek rendkívül kamatozóak, mivel segítenek még repülés előtt elgondolkozni a lehetséges problémák megoldásain."

Hát bazmeg ha ezt ijen nehéz volt észrevenni akkor mi a picsának öli bele azt a sok pénzt. Végtére is nekem tök mind1, mert nem az én pénzemből megy (legalábbis egyelőre).