• NEXUS6
    #106
    Poki!
    Ez egy antigrav berendezés lenne, bár Szindbád szerint ezt tanultam a középiskolában, én nem emlékszem rá. Biztos hiányoztam :-)). Azért érdekelne mire is gondol tulajdon képpen. (Hallod Szindbád!)

    Vállalkozó!
    Hogy visszatérjek idült témánkra is. Szerintem itt azért elég hektikusan változó gyorsuló mozgásokat lehet megfigyelni, ergo az időbeni szimmetria nem igazán érvényes ebben az esetben, legalább is az "inga" mozgást végző tömegre. Azért nem kell megijedni, az Egely nem azt mondja, ha megsértek egy szimmetrát akkor már meg is csináltam a Perpetum Mobile-t, legfeljebb, hogy ott valami új jelenségre lehet számítani. Ha bele gondolsz a kvantum mechanika is arról szól, hogy ha megsértünk egy egy szimmetriát akkor fellép az adott szimmetriához tartozó erő, a kettő kölcsönösen deffiniálja egymást. Ilyen értelemben a körülöttünk levő "normál" anyag, olyan jellemzőkkel bíró anyag, melyre, a legkevesebb szimmetria érvényes. Ráadásul ezek után is marad még jó pár szimmetria, amit sértegethetünk kedvünkre, remélve, hogy új jelenségekkel fogunk találkozni.
    Szerintem az "Etot" összeget úgy alkották meg, hogy az a lehető legjobban jellemezze az általuk vizsgált jelenséget, ezért evidens módon a tagok megválasztásánál felfedezhető bizonyos önkényesség, ami szerintem nem torzítja lényegesen a kísérlet eredményét.
    Ha vszont másképp gondolod akkor a Szindbádnak építek egy ilyen alufólia sárkányt, az érte befolyó anyagi forrásból pedig megismételjük a kísérletet, és akkor mindkettőnk lelke megnyugodhat. A tét meg a szintén a Szindbád által felajánlott pezsgő lesz.
    OKS?