Manapság divat szidni a Microsoftot okkal és ok nélkül egyaránt. Egyesek már csak megszokásból is mindenben Bill Gates személyét látják és a átkokat szórnak habzó szájjal mindenre, amivel kapcsolatban csak felmerülhet a neve, még ha semmi köze sincs hozzá.
Ha jön egy MS-os hír, akkor mindenki ugat, hogy így szar meg úgy szar (persze a legtöbbje Windowst használ, ami eléggé megkérdőjelezi azt, hogy okkal teszi-e mindezt), ha meg jön egy alternatív oprendszeres hír (értsd Linux), akkor meg Ezaz! Hajrá! és hasonló felkiáltások sorakoznak a fórumában szintén ugyanezen WINDOWSOS emberkék részéről. Kissé nevetséges.
Bár engem a legjobban az olyan hozzászólások keserítenek el, hogy a "Windows instabil és nem biztonságos", meg "Én kipróbáltam az XP-t, de szar volt, úgyhogy maradok a 98-nál". Hatalmas szakmai sötétséget hordozhatnak az ilyen emberek a fejükben...
Nekem alapvetően nincs bajom egyikkel sem. Mindkettőnek meg kell találni a helyét, ahol a leginkább alkalmas arra, hogy használni lehessen. Átlagos olcsó webszervernek vagy fileszervernek például egy jól beállított debian jobb. Na de hogy desktopra, napi használatra miért jobb, mint az XP... Azt nekem ember nem magyarázza el...