asus v7700 pro 64mb (gforce 2 gts) helyett mit?
  • baman
    processzor: p3-733, tehat eleg messze a 2,5-tol :-) ezesetben is van azert ertelme a radeon 9500/9700 szerianak, vagy ekkor felesleges? ami persze nem olyan nagy baj, mert elobb-utobb lesz fejlesztes alaplap/proci teren is valoszinuleg. vagy ebben az esetben most vegyek inkabb egy gyengebbet, ami megfelel a mostani konfig eroviszonyainak, es ha majd fejlesztem az alapokat, az akkori helyzethez igazitsam a kartyavasarlast is? megegyszer hagsulyoznam: nincs szukseg a csucstechnikara, de meg a megkozelitesere sem.

az emlitett asus v7700 kartyaval is tokeletes jatekelmenyt nyujtott nekem a jediknight2, nolf2, splintercell, melyek persze biztos nagyobb felbontassal, tobb latvannyal mentek volna egy korszerubb kartyan, de nekem ez nem szempont.

mire kell meg figyelni kompatibilitas szempontjabol? vmi tesztben olvastam, hogy a vizsgalni kivant kartyakbol par darabot nem tudtak beuzemelni, mert az alaplap nem adott olyan tapfeszultseget, ami a kartyanak kell. egy masik forumon ugyanezen kerdes kapcsan figyelmeztettek, hogy

"Az alaplapod AGP csatiját nézd meg a doksiban! Mert a legtöbb GF 2 korabeli alaplap nem támogatja az új vidkardokat. Ezekbe csak a Radeon 9xxx sorozatot lehet betenni. Lényeg az AGP 2.0 szabvány!"

Az en ASUS CUSL2 alaplapom leirasaban nem talalok olyat, hogy hanyas AGP szabvany, csak olyat, hogy "supporting 133mhz 4x mode". a sebesseg milyen relacioban van a 'szabvany' kifejezessel ebben az esetben?